Prvenstvo Srbije u ciklo krosu održano je po peti put na Srebrnom jezeru kraj Velikog Gradišta, u nedelju 24. februara, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i Sportskog saveza opštine Veliko Gradište.

Ukupno je bilo prijavljeno 105 takmičara koji su se takmičili u kategorijama od poletaraca do seniora i mastersa i to na deonici na kojoj je dužina jednog kruga 1.800 metara.

U idealnim uslovima i odlično pripremljenoj stazi, u konkurenciji seniora po sedmi put do pobede dolazi Aleksandar Roman ispred Andreja Galovića i Srećka Đokića.

Кod seniorki, od samog starta se odvojila Teodora Savić-Popović koja je iza ubedljivo ostavila Maju Savić i Janu Jolović.

U juniorskoj konkurenciji bilo je dosta neizvesno, a pobedu je odneo Admir Кolašinac ispred Nermina Ćatovića i Stevana Jovanova, dok je kod dama pobedu odnela Marija Tančik ispred Jovane Radovanović i Emilije Đačanin.

U masters kategoriji do pobede je došao Bojan Vasović, drugi je bio Slobodan Radovanović a treći Eduard Župan.

Najviše je bilo prijavljenih kadeta, a do pobede je došao Mihajlo Stolić ispred Luke Bojovića i Nikole Brenesela, a kod kadetkinja Bojana Vujasinović je bila ispred Valentine Vuković i Marije Jolović.

U mlađim kadetima do titule je došao Dario Cibić Parčetić, drugi je bio Nikola Bogdanović a treći Boško Veličić, dok je kod koleginica Dunja Čabanović bila ispred Anje Stojšić i Marije Pavlović.

Кod poletaraca (13+) pobednik je bio Кonstandin Tomić ispred Denisa Ćatovića i Ali Ćosovića, a kod poletarki Aleksandra Stanić je bila ispred Nike Ratkovića i Jovane Pavlović.

U najmlađoj kategoriji (11+) pobedio je poletarac Andrej Perić, drugi je bio Veljko Slavković i treći Petar Pavlović, dok je kod devojčica pobedu odnela Tara Čulić ispred Zoje Ratković i Helene Petrušić.

Posle trke i oficijalnog dela proglašenja najboljih, Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, uručio je zahvalnicu Predsedniku Biciklističkog saveza Srbije, Branku Banoviću, za uspešnu dugogodišnju saradnju.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments