Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ upućuje javni poziv kojim je omogućeno definisanim ciljnim grupama, a to su mladi preduzetnici starosti  od 18 do 30 godina i preduzetnice bez obzira na godine, koji planiraju da osnuju firmu ili već imaju firmu ne stariju od pet godina, da apliciraju za subvencionisanu kreditnu liniju kod Fonda za razvoj Republike Srbije.

Subvencije su:

  • 45% od vrednosti ulaganja za firme sa teritorije opština iz IV grupe razvijenosti (Petrovac na Mlavi, Žagubica, Golubac, Žabari, Kučevo i Malo Crniće).
  • 35% od vrednosti ulaganja za firme sa teritorije gradova i opština iz svih ostalih grupa razvijenosti (Grad Požarevac, Grad Smederevo, opštine: Veliko Gradište, Velika Plana, Smederevska Palanka).

Kroz navedeni Javni poziv, potencijalnim korisnicima je omogućen besplatan set pomoći prilikom apliciranja. Više informacija možete pronaći  OVDE.

Paket usluga za mlade

Paket usluga koje akreditovane regionalne razvojne agencije pružaju mladima u okviru ovog programa podrazumevaju pomoć stručnog lica iz ARRA mladom potencijalnom ili novoosnovanom preduzetniku, starosti od 18 do 30 godina. Pomoć se sastoji od raspoloživih standardizovanih savetodavnih usluga, ovavezne obuke „Obuka za početnike u poslovanju“, jedne ili više specijalizovanih obuka i mentoring usluge u trajanju do 40 sati.

Paket usluga za žene preduzetnice

Paket usluga koje ARRA pružaju ženama preduzetnicama u okviru ovog programa podrazumevaju pomoć stručnog lica iz ARRA privrednom subjektu čiji osnivač ili vlasnik je žena (ili je žena jedan od vlasnika sa većinskim udelom u vlasništvu od minimum 51% i jedan je od zakonskih zastupnika). Pomoć se sastoji od raspoloživih standardizovanih savetodavnih usluga, jedne ili više specijalizovanih obuka i mentoring usluge u trajanju do 40 sati.

Minimalni i maksimalni iznosi bespovratnih sredstava i kredita koji mogu biti odobreni privrednim društvima i preduzetnicima po Programu iznose: 400.000 – 6.000.000 rsd. Zavisno od procenta subvencionisanosti, bespovratni deo iznosi 140.000 – 180.000 za minimalni iznos ulaganja, a 2.100.000 – 2.700.000 za maksimalni.

Rok za prijavljivanje za ovaj Javni poziv je 01. april 2021. godine.

Za sve informacije možete se obratiti Regionalnoj razvojnoj agenciji Braničevo-Podunavlje, Stari korzo 30/3, Požarevac.

Email: sasa.dedeic@rra-bp.rs

Kontakt osoba: Saša Dedeić 060/5 600 700