Dronovi (bespilotne letelice na daljinsko upravljanje) su poslednjih godina postali vrlo popularni. Dronovi nude vrhunsku zabavu – i to u vazduhu, a uz pomoć njih se mogu napraviti i fantastični video-snimci i fotografije iz ptičje perspektive. Izuzetak nije ni RYZE Tello dron, iza kojeg stoji renomirana kompanija DJI, jedan od najcenjenijih proizvođača dronova na svetu.

S obzirom na to da je reč o napravama koje mogu da lete i snimaju okolinu, pre nego što se vinete u visine predlažemo vam da se upoznate sa osnovnim zakonskim odredbama o upravljanju bespilotnim vazduhoplovima.

RYZE Tello je kompaktan i lagan dron malih dimenzija kojim se vrlo lako upravlja. Sve što je potrebno je da uradite je da na vaš telefon instalirate aplikaciju za upravljanje, savladate par jednostavnih komandi i to je to – spremni ste da poletite. Ukoliko ste napredniji korisnik i želite da izvodite razne akrobacije sa svojim dronom ili jednostavno želite naprednije kontrole, možete dokupiti i poseban upravljač.

Fenomenalni RYZE Tello je opremljen i kvalitetnom HD kamerom čije su mogućnosti ograničene samo vašom maštom. Možete da snimate i fotografišete iz ptičije perpektive, možete da pravite neverovatne selfi fotografije iz vazduha i još mnogo toga, a o kvalitetu fotografija i video-materijala se stara tehnologija za elektronsku stabilizaciju slike.

Da bi RYZE Tello dron poleteo, dovoljno je da ga rukom bacite uvis, nakon čega će dron automatski uključiti motore i lebdeće u mestu, čekajući vaše komande. Zahvaljujući Intel procesoru sa 14 jezgara, Tello dron ima fantastične mogućnosti koje će vas zadiviti. U stanju je da izvede i razne trikove i priušti vam nezaboravnu zabavu, a sve ćete savladati veoma brzo i lako, čak i ako nikada do sada niste upravljali dronom.

Dodatna oprema za Tello dron je takođe dostupa i podrazumeva maske u raznim bojama, branike za propelere, rezervne propelere i drugo.