Međunarodna izložba tradicionalnog srpskog narodnog veza sa učešćem Kola srpskih sestara iz Srbije i dijaspore.
Sačuvajmo od zaborava, Kolo srpskih sestara svome otečestvu 8759

Međunarodna izložba tradicionalnog srpskog narodnog veza sa učešćem Kola srpskih sestara iz Srbije i dijaspore, u organizaciji Kola srpskih sestara Požarevac, zamišljena je kao zajednički kulturni i edukativni program Kola srpskih sestara Srbije i dijaspore.

Pozivamo zainteresovana Kola srpskih sestara / odbore i mesne organizacije Kola u Srbiji i okruženju, da sa odabranim tradicionalnim ručnim radovima iz svog kraja učestvuju u zajednikoj izložbi, koju priređujemo 29. i 30. septembra 2018. godine u Požarevcu

.
Istovremeno, radujemo se da predstavnice Kola budu naše gošće u dvodnevnom druženju, za koje smo osmislile lep program.

Izložbeni radovi odbora ili organizacija Kola mogu biti preuzeti odmah po završetku predstavljanja istih javnosti ili u nedelju, po dogovoru svih učesnika.

Takođe, molimo da izvršite izbor najlepših ili po vašem mišljenju, najrepreznativnijih radova iz krajeva iz kojih dolazite, kako bismo prikazale svu lepotu, sličnosti ali i specifičnosti tradicionalnog narodnog veza kod srpskog naroda, bez obzira na mesto življenja.

Za vreme trajanja izložbe, radovi su zaštićeni od bilo kakvog oštećenja ili nestanka, u sklopu zaštite postojećih eksponata etno zbirke Narodnog muzeja u Požarevcu. Stručni saradnik i domaćin izložbe je Danica Đokić, etnolog i muzejski savetnik Narodnog muzeja u Požarevcu.

Ovaj projekat Kola srpskih sestara Požarevac se realizuje zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Požarevca, po osnovu dotacije udruženjima i nevladinim organizacija u oblasti kulturnih programa.

Drage sestre po Kolu, izuzetno bi bilo značajno, a nama posebna radost, da uzmete učešće u ovoj izložbenoj aktivnosti koja predstavlja samo jednu od potvrda našeg opredeljenja da očuvamo zajedništvo i jedinstvo, poštovanje i negovanje tradicionalnih vrednosti, u vremenu kada nam je sve to i te kako potrebno.

Očekujemo vas sa radošću i sestrinskom ljubavlju.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments