Od 20. do 23. februara na Beogradskom sajmu organizuje se 42. IFT Međunarodni sajam turizma.

Za ljubitelje vina u okviru ovog sajma biće priređena specijalna manifestacija- Beo Wine Fair 2020, u dve vinske hale, sa domaćim i stranim izlagačima. Somelijeri će moći da učestvuju u takmičenju za najboljeg Sommeliera Srbije 2020. U halama 1, 1A, 2A, 2B, 2C, 3, 3A i 4 biće prezentovani domaći i strani turoperatori, smeštajni kapaciteti, turističke organizacije, oprema za hotele i ugostiteljstvo, prirodne atrakcije, obrazovanje u turizmu.

Cilj ovogodišnjeg Sajma jeste približavanje ponude seoskog turizma Srbije domaćim i inostranim posetiocima. Pored seoskog turizma Srbije, u hali 2 – nivo B, biće predstavljen turizam na Dunavu.

Nova manifestacija „Beo Wine Fair“ ima tendenciju da postane tradicionalni deo Sajma turizma, koja bi trebalo da okuplja sve više izlagača i ljubitelja vina. Pored domaćih proizvođača vina, predstaviće se i proizvođači iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Tradicionalno, na sajmu će se predstaviti i Grad Požarevac, u okviru štanda Turističke organizacija Grada Požarevca.

Cena pojedinačne ulaznice iznosiće 400 dinara, dok će za grupu karta koštati 300 dinara po osobi. Porodična ulaznica je 800 dinara (roditelji sa decom do 16 godina), dok je parking po satu 200 dinara.