Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Požarevcu, u toku januara 2021. godine, otkrili su i sankcionisali 1.773 saobraćajna prekršaja, dok su u istom periodu prethodne godine sankcionisali 2.120 prekršaja.
U januaru ove godine, od ukupnog broja prekršaja evidentirana su 488 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, 335 prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, 193 prekršaja nepropisnog parkiranja, 57 prekršaja upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, 21 prekršaj nepropisne upotrebe mobilnog telefona i sedam prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
Takođe, saobraćajna policija je 64 vozača isključila iz saobraćaja, a 17 ih je zadržano radi istrežnjenja.
Iz saoobraćajne policije apeluju na vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja vozila, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila, kao i da ne koriste mobilni telefon na nepropisan način.
Takođe, apeluje se i na sve ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.