Omladina JAZAS-a Požarevac ima više polja delovanja, a jedno od najvažnijih jeste prevencija širenja HIV infekcije i epidemije side.
Ove godine uz podršku Grada Požarevca i Timočkog omladinskog centra (Zaječar), a povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, realizujemo kampanju „TESTiraj se na HIV, saznaj svoj HIV status, sa HIV-om se živi“ kako bi još jednom podsetili na važnost ranog otkrivanja HIV infekcije i lečenja uz antiretrovirusnu terapiju koja smanjuje delovanje HIV-a na imuni sistem organizma i produžava život osobama koje žive sa hiv-om. U doba pandemije COVID19 izazvane virusom SARS Kov2 jako je važno da osobe koje žive sa HIV-om preduzmu sve preporučene mere zaštite.

Saopštenje Omladine JAZAS Požarevac povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, 1. decembra 45287

Omladina JAZAS-a Požarevac od danas u narednih 15 dana realizovaće onlajn kampanju povodom 1. decembra, a danas organizujemo onlajn mini-kviz na društvenim mrežama od 18 sati.
Gradu Požarevcu će danas biti predata Inicijativa za potpisivanje Pariske deklaracije, a time bi se priključio grupi gradova brzog odgovora. Grad Požarevac bi time postao jedan od prvih na Balkanu koji je potpisao deklaraciju i preuzeo brigu na lokalnom nivou o smanjenju štete i prevenciju HIV-a.
O datumu TESTiranja na HIV na lokaciji u gradu (outreach) gde će biti postavljeno medicinsko kombi vozilo, bićete obavešteni naknadno, a realizovaće se u toku meseca decembra.
U periodu od 01. do 30. decembra realizovaće se i onlajn radionice na temu prevencije HIV-a i PPI, kao i očuvanju reproduktivnog zdravlja.