Na konferenciji za medije predsednik opštine Petrovac na Mlavi danas je saopštio:

„Poštovani sugrađani,

znate da smo u obavezi da sledimo mere koje propisuje Vlada Republike Srbije vezano za vanredno stanje. Od danas sa radom prestaje i pijaca. Procena stručnih lica je da je tako najbolje u ovom trenutku. Sve mere koje donosimo predstavljaju mere preventive kako bi se u što većoj meri umanjila komunikacija ljudi i izbegle rizične situacije. Mi sada ulazimo u taj najrizičniji period pa je jako važno da se ne opuštamo i na taj način učinimo neki propust.

U našoj opštini još uvek nema potvrđenih slučajeva zaraze virosom COVID-19. Verujem, da to znači da svi zajedno, ponavljam svi zajedno, poštujući sve ove mere radimo dobru stvar i da se dobro držimo. I to je jedan jedini način da se ova bitka dobije.

Takođe, smatram da smo veoma dobro ogranizovani, pritom ne mislim samo na Opštinsku upravu opštine Petrovac na Mlavi, već na opštinu generalno, na sve ljude koji na ovaj ili na onaj način doprinose da se mere poštuju, da budemo odgovorni, samosvesni, solidarni.

Marketi su nam dobro snabdeveni. Odličnu saradnju od prvog dana imamo i sa policijom, policijskom stanicom u Petrovcu na Mlavi i policijskom upravom u Požarevcu, sa Opštom bolnicom u Petrovcu na Mlavi i sa Domom zdravlja, sa bankama. Odmah smo formirali kol centar za snabdevanje naših sugrađana kojima je od proglašenja vanrednog stanja onemogućen izlazak.

Zaista su svi bili tu kada je trebalo, zajedno smo nalazili i nalazimo rešenja počev od Opštinske uprave opštine Petrovac na Mlavi, do pojedinaca, nevladinih organizacija, svih u opštini Petrovac na Mlavi.

Mi odluke Vlade Republike Srbije moramo poštovati, tako da ukoliko bude pooštravanja mera mi smo u obavezi da to pratimo i u obavezi smo da se spremimo za te mere. Verujem da je psihički pritisak sve veći, ja samo mogu da Vas zamolim za strpljenje, smirenost i savesnost.

To je jedini način da se sve ovo što pre završi. Ono što je pozitivno u celoj ovoj situaciji je mnogo lepih primera solidarnosti i humanih gestova. Zaista je lepo videti kako jedni drugima pomažemo i čuvamo se. I to je praksa koju moramo da nastavimo i kada se sve ovo završi.

Mnogo kreativnih i zanimljivih sadržaja ima na internetu koji bi prekratili ovo vreme. I naš Kulturno-prosvetni centar se uključio, tako da Vas pozivam da pogledate njihove sadržaje na njihovoj facebook stranici.

Molim Vas sve da ostanete kod svojih kuća, a mi ćemo se pobrinuti da Vam ništa ne zafali tokom tog vremena.

Hvala

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments