Štab za vanredne situacije grada Požarevca izdao je saopštenje u cilju blagovremenih priprema i preduzimanja preventivnih i operativnih mera kojim se sprečavaju ili ublažavaju posledica obilnih padavina, pa ga prenosimo u celosti.

Saopštenje,

Na osnovu Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama («Službeni glasnik RS» broj 87/18), i člana 17. Uredbe o sastavu i načinu rada štabova za vanredne situacije, Gradski Štab za vanredne situacije na teritoriji grada Požarevca na sednici održanoj dana 03.06.2019. godine sa početkom u 16:00 časova, održao je sednicu na kojoj je doneo sledeći:

ZAKLjUČAK

U cilju blagovremenih priprema i preduzimanja preventivnih i operativnih mera kojim se sprečavaju ili ublažavaju posledica obilnih padavina, potrebno je da se:

  1. U narednom periodu u slučaju potrebe stave u pripravnost nadležne službe javnih preduzeća koje su osposobljene za reagovanje u ovakvim situacijama, jer postoji mogućnost njihovog angažovanja.
  2. Poverenici civilne zaštite u naseljenim mestima: Rečica, Kličevac, Stari Kostolac, Ćirikovac, Klenovnik i Poljana, da budu u pripravnosti, da vrše osmatranje bujičnih potoka na svojoj teritoriji i da redovno obaveštavaju Štab za vanredne situacije grada Požarevca.
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments