Saopštenje za javnost predsednika opštine (06.10.2020.) Petrovac na Mlavi

Poštovani sugrađani,

zatečen i iznenađen jučerašnjim novinskim naslovom u Blicu, u kome je navedeno da je u Petrovcu na Mlavi, odnosno selu Bistrica, svečano otvorena bandera, osećam potrebu da se izjasnim i kažem par reči.

Najpre, mislim da je vrlo neosetljivo i omalovažavajuće za sve meštane ovog sela pravljenje medijske senzacije i upoređivanje unapređenja energetske mreže sa otvaranjem kontejnera. Ne znam iz kog razloga i u kom trenutku je došlo do zamene teze, pa je ovakav elektroenergetski objekat podsmešljivo nazvan bandera. Možda nekome na prvi pogled deluje tako i na žalost, uvek je lakše uniziti, nego podržati uspeh. Možda i jeste smešno proslavljati unepređenje električne mreže u 21. veku, ali voleo bih da stavite sebe u poziciju da dugi niz godina imate problem, da ljudi koji su tu da brinu o vašim potrebama, nemaju sluha za vas, a da onda, konačno, taj problem bude rešen. Naša politika je od početka bila da pažljivo osluškujemo potrebe naših sugrađana i da zajedno radimo na unapređenju naše zajednice. S toga, ne vidim ništa loše u tome da zajedno i proslavimo još jedan uspeh.

Ponoviću još jednom značaj postavljanja ove stubne trafo stanice, jer to je poenta cele ove priče. Oko 90 domaćinstava u selu Bistrica je duži niz godina imalo loše naponske prilike. Izgradnjom stubne trafostanice ili bandere ako vam je tako zanimljivije ili možda lakše za razumevanje, jačine 250kwA trajno je rešen problem snabdevanja električnom energijom. I to je suština, da je ljudima bolje, da smo problem prepoznali i uspešno ga rešili.

Na kraju krajeva, u prethodne četiri godine, toliko smo značajnih projekata odradili, da zaista nema potrebe da koristimo svaku priliku za samopromociju, niti je ovde o tome bilo reči. Konstantno se trudimo da jačamo zajedništvo, da nijedno naselje u našoj opštini ne bude zapostavljeno.

Još jednu stvar bih dodao povodom ove priče. Reč je o nečemu što se zove transparentnost, ali i kontrola vlasti. Naši sugrađani doprinose opštinskom budžetu i zaslužuju da znaju na koji način se taj novac troši. Zvanična internet prezentacija, fejsbuk stranica opštine kao i lokalni mediji, zajedno doprinose da svi građani ove opštine budu redovno i pravovremeno obavešteni o svemu što radimo. Tako daje to još jedan od razloga zašto smo ovu vest objavili.

Na kraju, ostaje mi samo da pozovem nacionalne medije da nastave da prate dešavanja u našoj opštini, možda sa malo više razumevanja i isticanja pozitivnih priča, jer je u ovom nestabilnom vremenu, ljudima to i te kako potrebno.

Hvala na pažnji.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments