Saopštenje za javnost predsednika opštine Petrovac na Mlavi gospodina Duška Nedinića

„Poštovani sugrađani i sugrađanke,

osećam obavezu i odgovornost da vam se obratim povodom jučerašnjeg govora poslanice Narodne skupštine Republike Srbije, gospođe Vjerice Radete, u republičkom Parlamentu kao i pisanja od strane pojedinih, neregistrovanih internet portala, o trenutnim radovima i stanju mosta u centru Petrovca na Mlavi.

Najpre, moram da demantujem navode da se dogodilo otvaranje mosta, ali i da napomenem da niti je tačno, niti je postojao bilo kakav dogovor da se most svečano otvara 8. oktobra. U skladu sa tim, nije ni bilo nikakvih poziva visokim funkcionerima Vlade Republike Srbije da na otvaranje mosta dođu. Sa zgražavanjem, ali i tugom što uopšte tako nešto moram da komentarišem, napominjem da nije organizovana nikakva proslava povodom navodnog otvaranja mosta.

Takođe, apsolutno je netačno da je konstrukcija mosta utonula, da je noseća konstrukcija popucala, te da je most kao takav nebezbedan. Radovi na rekonstrukciji mosta u Petrovcu na Mlavi izvedeni su u potpunosti u skladu sa projektnom dokumentacijom i pravilima struke za ovakvu vrstu radova. Potvrda kvaliteta izvedenih radove jeste sistem kvaliteta koji poseduje Izvođač radova, a u okviru koga su ispitivanja ugrađenih materijala i izvedenih radova od strane renomiranih nezavisnih institucija kao što su IMS AD, Institut za puteve AD, Beograd i Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Ispitivanja korišćenih i ugrađenih materijala na mostu vršio je IMS AD Beograd i Insitut za puteve. Ispitivanje mosta probnim opterećenjem izvršio je Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu, Katedra za materijale i konstrukcije. Ispitivanje je izvršeno 3.10.2019. godine. Izveštaj o ispitivanju biće kompletiran i predat izvođaču radova u ponedeljak 14.10.2019. Izvođač će isti dostaviti Nadzornom organu i Investitoru u skladu sa odredbama Ugovora o izvođenju radova. Prema prelimiarnim informacijama od strane vršioca ispitivanja na licu mesta, rezultati su u skladu sa zahtevima projektne dokumentacije, propisa i standarda za ovakvu vrstu objekata.

Dakle, prema dobijenim informacijama, svi rezultati su u skladu sa zahtevanim vrednostima, te je most bezbedan za upotrebu.Moram da kažem još i da sam u više navrata isticao da je bezbednost građana na prvom mestu. To je svakako i glavni razlog zašto se most rekonstruiše.

Smatram strašno neodgovornim plasiranje ovakvih neistina. Na taj način se nikome ne čini usluga. Nazivanje mene i mojih kolega lopovima i lešinarima, nekako i mogu podneti, ali obmanjivanje, manipulisanje i zbunjivanje građana moje opštine, nikako ne mogu! Širenje dezinformica jedino za cilj ima podrivanje opštinske vlasti, uspeha i radom stečenog poverenja građana. Upozoravam javnost, ali i one koji se bave konstantnim plasiranjem neistina, da takvi postupci jedino utiču na gubitak poverenja građana u objektivno novinarstvo, obmanjuju javnost i vode ka urušavanju demokratije.

Dakle, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da nijedna jedina rečenica izgovorena od strane narodne poslanice, gospođe Vjerice Radete, nije istinita. Njoj na savest ostavljam razloge kojima se rukovodila da obmane celokupnu javnost države Srbije, a posebno da iznosi neistine koje kao kao takve mogu uznemiriti građane opštine Petrovac na Mlavi.

Zbog velike zabrinutosti javnosti povodom ovih neistina, obratiću se građanima opštine Petrovac na Mlavi i široj javnosti, na vanrednoj konferenciji za medije, koja će se održati u ponedeljak, 14.10.2019. godine, sa početkom u 10:00 časova u Velikoj sali Skupštine opštine Petrovac na Mlavi.

S poštovanjem,

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi

Duško Nedinić“

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments