Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za Insajder da studentski domovi neće biti zatvoreni i dodao da se razgovara i o tome da se studentima koji su zaraženi koronavirusom omogući još jedan rok za polaganje ispita u avgustu.

“Došlo je do jednog lošeg prenosa informacija i loše interpretacije Studentske poliklinike. Još pre 5-6 dana ja sam komentarisao da su izveštaji studentskih poliklinika nekako dvosmisleni. Imamo 280 zaraženih, ali to su svi studenti, ne samo studenti iz domova. Ja sam na Kriznom štabu rekao lekarima – ‘nemojte da donosite pogrešne zaključke’. Zaista je u pitanju mnogo manji broj zaraženih u domovima – oko 20 posto”, rekao je Šarčević za Insajder.

On je rekao da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je juče najavio zatvaranje studentskih domova, pogrešno data informacija koja je izazvala nedoumice, dodajući da je on na to ukazao na Kriznom štabu.

“Ukazao sam da ovakvi podaci mogu da se protumače pogrešno. Dobijate pogrešnu sliku ako kažete da ima 280 zaraženih i da su svi u domu, onda je to panika. Ako kažete da je 20 odsto u domu onda je to druga vest”, naglasio je Šarčević.

Ministar je dodao da je od direktorke Studentske poliklinike tražio da podatke o zaraženima šalju razdvojeno i da većina studenata koji su zaraženi koronvirusom žive u privatnim smeštajima.

“Mi ne možemo kontrolisati te studente. U domovima je stroga kontrola”, rekao je Šarčević.

Prema njegovim rečima u studentskim domovima u Novom Sadu, Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici nema zaraženih studenata

Više o ovoj vesti možete pogledati OVDE

Autor Insajder

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments