Pokretača manifestacije „Dan borbe protiv bele kuge“ i inicijatora „Kartice 3+“ Sašu Stevića iz Smoljinca kod Požarevca, smatraju ličnošću godine u tom kraju. Za svoj društveni angažman prošle godine dobio je brojna priznanja.

Iako ima uspešnu firmu Saša Stević, sebe ne smatra poslovnim već porodičnim čovekom. Posebno mu je važno društveno angažovanje.

„Ja jednostavno imam želju da pomažem i imam neko lično zadovoljstvo u tome kad pomognem nekom ili kad mogu da pomognem nekom, jednostavno dobro se osećam u toj situaciji“, kaže Saša Stević, tvorac „Kartice 3+“.

Stević sa porodicom živi u Smoljincu kod Požarevca. Suočeni sa masovnim odlaskom svojih meštana u inostranstvo, Smoljinčani su 2012. godine pokrenuli manifestaciju „Dan borbe protiv bele kuge“. Na čelu organizacije bio je Saša Stević.

„Ideja je bila da na neki način upozorimo javnost na to što se dešava, jer, logično, mi smo prvi i osetili pražnjenje sela i pražnjenje naših mesta“, navodi Saša.

Manifestacija je prerasla Smoljinac, a 2016. godine Saša Stević osmislio je i „Karticu 3+“ sa kojom porodice sa troje i više dece dobijaju popust u trgovinama. Ta ideja proširila se po celoj Srbiji, a prihvatilo ju je 18 lokalnih samouprava, uključujući i grad Beograd.

„To je u stvari uzelo toliko maha, da ja to sam ne mogu više da kontrolišem, i da postoje mnogo preduzetnika i mnogo javnih preduzeća koji su zainteresovani da učestvuju u toj akciji“, kaže Saša.
Stevići imaju troje dece, dajući tako lični primer u borbi protiv bele kuge. Stub kuće je Sašina supruga Nada, koja mu pruža podršku u njegovim društvenim aktivnostima.

„Naravno da razumem i podržavam, jer i ja sam majka troje dece i to je jedna stvarno odlična ideja i svakome bih preporučila da širi svoju porodicu“, kaže Nada Stević.

Prošle godine Saša Stević je za svoj društveni angažman dobio brojne nagrade i priznanja, uključujući i zahvalnicu Dopisništva RTS u Požarevcu. Kaže da će i dalje nastaviti borbu protiv bele kuge, jer bez dece, nema ni budućnosti.

Autor RTS

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments