Pozorište „Dragoljub Milosavljević Gula“, koje funkcioniše u sklopu Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, nastavlja da regrutuje mlade talente u svoju školu glume. Kako je pandemija virusa Kovid-19 poremetila planove celom svetu tako je i škola glume našeg pozorišta bila primorana da jedno vreme prekine rad. Taj rad se nastavlja prve nedelje marta, a za četvrtak 18. februar 2021.godine u 19,30 časova zakazana je audicija za prijem novi polaznika školskog uzrasta. Školu će i dalje voditi diplomirani glumac i bivši polaznik škole Nikola Ugrinović.

Direktor Kulturno Prosvetnog centra Petrovac na Mlavi Milica Ilić je na konfereciji za medije istakla da je godinama unazad škola glume značajan segment rada ove ustanove i pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“.

Škola glume pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ nastavlja sa svojim radom 50482
Foto: Opština Petrovac na Mlavi

„Dvadesetak godina unazad naša škola glume je iznedrila dosta glumaca, kako amatera tako i profesionalaca. Takođe u našem pozorištu više ne postoji predstava u kojoj makar jedan glumac nije prošao školu glume ili neki od naših ranijih dramskih studija. Nama je velika čast, da danas tu školu glume vodi Nikola Ugrinović profesionalni dramski umetnik koji je više od deset godina proveo u školi glume pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“.

Nikola Ugrinović diplomirani glumac i mentor škole glume se zahvalio Milici Ilić i Kulturno prosvetnom centru što mu je ponovo ukazano poverenje da nastavi sa radom u školi glume koji je bio prekinut iz svima već dobro poznatih razloga.

Škola glume pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ nastavlja sa svojim radom 50482
Foto: Opština Petrovac na Mlavi

„Kao i do sada škola će funkcionisati tako što ćemo se baviti važnim stvarima gde prioritet nije samo glumački izraz. Postoje mnoge stvari koje su jako značajne za razvoj dece koja su u tom uzrastu. Bavićemo se otklanjanjem treme pri javnom nastupu, osvešćivanjem tela na sceni, scenskim pokretom. Takođe bavićemo se govornim aparatom, radićemo na dobroj artikulaciji, na dobroj dikciji, da polaznici steknu dobro samopouzdanje koje bi im pomoglo i pri odgovaranju u školi, da imaju siguran stav i da sigurno nastupe pred profesorima i celima razredom. To su stvari koje mogu da budu izuzetno korisne za polaznike, a to da li je neko posebno nadaren da se u budućnosti bavi ovim teškim poslom je po strani i u drugom je planu.“

Zbog novonastale situacije izazvane zarazom Covid – 19, cena škole glume ove godine je simboličnih 500,oo dinara, a svi časovi će se oržavati i prostorijama Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi uz strogo poštovanje mera koje su propisane od strane Kriznog štaba i Vlade republike Srbije.

Autor i foto: Opština Petrovac na Mlavi

 

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments