Na 3. sednici Skupštine grada Požarevca održanoj u petak, prihvaćen je predlog da se cene grejanja na teritoriji grada Požarevca povećaju za grejnu sezonu 2020/2021.

U zavisnosti od površine objekta koji se greje, cena grejanja će prosečno biti veća za iznos od 250 do 600 dinara. Poslednje povećanje cena grejanja je bilo 2017. godine.

Skuplje grejanje u Požarevcu od ove sezone, ali ipak ostaje daleko jeftinije nego u drugim gradovima 42591
Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, na održanoj sednici, istakao je da ostali gradovi imaju veće troškove grejanja:

„U materijalu koji imate vam je objašnjeno i upoređene su cene grejanja u Požarevcu i u drugim gradovima. Požarevac se nalazi u redu gradova sa najmanjom cenom grejanja, pa tako za stan od 50 kvadrata u Požarevcu treba izdvojiti godišnje 26.262 dinara, dok u Beogradu ta cena iznosi 65 hiljada dinara, Novom Sadu 53 hiljade, Kragujevcu 50 hiljada, Smederevu 62 hiljade, a najbliži smo Obrenovcu u kojem je na godišnjem nivou cena za hiljadu dinara skuplja od naše i iznosi 27.552 dinara. U mnogim gradovima grejanje se dnevno gasi u večernjim satima, a ponovo uključuje ujutru, a mi ovde imamo grejanje 24 sata dnevno sedam dana nedeljno. Ukupno povećanje na godišnjem nivou koji će pojedinac plaćati je oko 3.000 dinara više u odnosu na staru cenu, a u zavisnosti od objekta od 250 do 600 dinara po mesecu“, rekao je Pavlović.

Odbornici su izglasali prihvatanje predloga povećanja cene grejanja.

5 1 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments