Godišnja skupština požarevačke Organizacije Sportskih Ribolovaca „Smuđ“ održana je 24. februara, u prostorijama ovog kluba. Skpuštini su pored članova, delegata i takmičara prisustvovali i saradnici, a prisutne je na početku pozdravio predsednik Saša Radosavljević, koji je potom reč dao sekretaru Lepomiru Đorđeviću.

I pored problema sa kojima smo se prošle godine suočavali, imamo razloga da budemo zadovoljni, naročito kada je reč o takmičarskom ribolovu.

U 2018. godini licencirali smo čak 17 takmičara u disciplinama plovak (šest takmičara), šaran (3), fider (4) i mušica (4), a imali smo i pet sudija, od kojih su trojica prve kategorije.

Minule godine „Smuđ“ se „pojačao“ sa još četiri trenera iz svojih redova, koji su završili školovanje i dobili licence, tako da ih sada imamo ukupno pet – naveo je Đorđević izdvojivši kadete Stefana Stevanovića, Kostu Radosavljevića, Vukana Miletića i Đorđa Zdravkovića, koji su na regionalnom plovkaroškom prvenstvu osvojili peto mesto u ekipnom plasmanu.

SKUPŠTINA OSR „SMUĐ“ IZ POŽAREVCA  Još jedna uspešna godina! 15275


Sjajan uspeh ostvario je i junior Željko Vuksić, koji je na državnom prvenstvu u disciplini plovak zauzeo drugo mesto i tako ponovo izborio mesto u reprezentaciji Srbije. Mladi Vuksić se nedavno ovenčao i prestižnom titulom sportiste godine, koju tradicionalno dodeljuju Sportski savez Požarevca i list „Reč naroda“.

I mušičari su prošle sezone bili veoma uspešni. Nakon rangiranja u svim takmičenjima, naš Milan Martić bio je drugi, Vladimir Marković treći, a Aleksandar Mišić šesti i sva trojica su ušla u sastav reprezentacije za 2019. godinu. Odlične rezultate ostvarili su i na Kupu Srbije – Mišić je bio prvi, Martić drugi, a Marković deseti.

Kada je reč o pojedinačnim rezultatima, mušičari „Smuđa“ su prvi u Srbiji! Naše šarandžije su državno prvenstvo završile na osmoj poziciji (od ukupno 14 ekipa), dok su fideraši nastupali o okrnjenom sastavu i najuspešniji je bio Ivan Stanojević, koji je u konkurenciji 74 takmičara bio na 23. mestu – rekao je Đorđević i dodao da je u generalnom rangiranju klubova pod okriljem Saveza sportskih ribolovaca Srbije „Smuđ“ 2018. godine bio na odličnom sedmom mestu, od 64 klubova!


Podnoseći izveštaje o radu i finansijama, predsednik Radosavljević je istakao da je OSR „Smuđ“ i ove godine poslovala pozitivno.

SKUPŠTINA OSR „SMUĐ“ IZ POŽAREVCA  Još jedna uspešna godina! 15275

Naši prihodi potiču od prodaje dozvola, članarine, izdavanja lokala, donacija sponzora i sredstava koja na konkursu dobijamo od Grada Požarevca. Budžedski inspektor je ocenio namensko trošenje sredstva. U „Smuđu“ se tačno zna gde ode svaki dinar i sve transakcije se obavljaju uz odgovarajuće račune, a svaka donacija je regulisana odgovarajućim ugovorom – podvukao je Radosavljević i dodao da klub veliku zahvalnost duguje gradu Požarevcu, Ani Miljanić iz Gradskog veća za sport i turizam, Sportskom savezu Požarevca i predsedniku Zlatanu Kostiću, zatim dugogodišnjim sponzorima i saradnicima, ali i članovima upravnog odbora kluba, trenerima i takmičarima.


Tokom radnog dela skupštine jednoglasno su usvojeni izveštaj o radu, izveštaj o finansijskom poslovanju, kao i izveštaj nadzornog odbora, koji je podneo predsednik tog tela Radomir Šojanović, koji je naveo da je čak 88,9 odsto od ukupnih prihoda utrošeno na sportske aktivnosti i takmičare.


Govoreći o planovima za tekuću godinu, Saša Radosavljević je naglasio da će rad sa takmičarima ponovo biti prioritet i dodao da će ove godine početi radovi na uređenju jednog od dva jezera koja je klub dobio na upravljanje.

SKUPŠTINA OSR „SMUĐ“ IZ POŽAREVCA  Još jedna uspešna godina! 15275

U pitanju su ozbiljni radovi, pa se kao i do sada uzdamo u razumevanje i pomoć grada. Nakon završetka radova, od naših jezera korist će imati svi građani, ali ćemo se kao i uvek najviše fokusirati na najmlađe. Koristim priliku da se posebno zahvalim roditeljima naših kadeta, koji su nam prošle godine pružili bezuslovnu podršku, ali i glavnom treneru Milanu Stankoviću Uči, koji je podneo najveći teret u radu sa našim klincima – rekao je prvi čovek kluba.


U nastavku se čula informacija da je SSRS doneo odluku da ove godine neće finansirati odlaske takmičara na evropska i svetska, čime je i učešće „Smuđa“ na planiranim takmičenjima dovedeno u pitanje.

SKUPŠTINA OSR „SMUĐ“ IZ POŽAREVCA  Još jedna uspešna godina! 15275

Bila bi velika šteta da naši plovkaroši i mušičari ne učestvuju na nadmetanjima koja ih očekuju i nadamo se da ćemo nekako uspeti da obezbedimo dovoljno sredstava. Nažalost, uvećane su i dažbine koje klubovi plaćaju SSRS, što dodatno opterećuje i našu sportsku organizaciju, ali šta je – tu je – kazao je Radosavljević.

SKUPŠTINA OSR „SMUĐ“ IZ POŽAREVCA  Još jedna uspešna godina! 15275


U nastavku su zaslužnim sportistima, članovima, prijateljima i saradnicima podeljene zahvalnice.


0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments