Pozorišna svečanost dramskih amatera 26. novembra u Požarevcu. Ovim festivalom, jedanaestim po redu, pozorišni amateri odaju počast glumici Živki Matić (1923-1998), rodom iz Požarevca.

Predstavom „Kraj vikenda“, u izvođenju glumaca Doma kulture iz Starog Sela, u Požarevcu 26. novembra počinje Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“. U takmičarskom delu programa, publika će videti još tri predstave – „Kokoška“, „Hamlet u selu Mrduša Donja“ i „Murlin Munro“, u izvođenju glumaca-amatera iz Jagodine, Kostolca i Smedereva.

Ovim festivalom, jedanaestim po redu, pozorišni amateri odaju počast glumici Živki Matić (1923-1998), rodom iz Požarevca, poznatoj po ulogama u brojnim TV serijama, među kojima su najpoznatije „Građani sela Luga“ i „Ljubav na seoski način“.

Završne večeri, tročlani žiri proglasiće najbolju predstavu, glumca i reditelja, u čiju čast će glumci „Teatra 13“ iz Blaca izvesti predstavu „Buba u uhu“, u režiji Zorana Cvetkovića. Pobednička predstava biće revijalno izvedena na narednom festivalu amatera „Milivojev štap i šešir“, koji se održava u februaru, u čast požarevačkog glumca Milivoja Živanovića (1900-1976).

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments