SNS konferencija za medije: Ruralni razvoj i ulaganje u poljoprivredu

Politika Vesti

Na konferenciji za medije u prostorijama GO SNS u Požarevcu koja je održana danas, glavna tema bila je ulaganje u poljoprivredu i subvencije za poljoprivrednike.

Predsednik gradskog odbora SNS Požarevac  Bane Spasović je na samom početku predstavio još jednu od akcija SNS stranke koje se nedeljama unazad  organizuju po mesnim odborima. 

Ovog puta Mesni Odbor SNS Bradarac organizovao je akciju pod nazivom „ Jedan sat bez Mobilnog telefona“  gde su decu iz osnovne škole u Bradarcu animirali da se igraju druže i provode vreme sa drugarima i bave se sportom.

Glavna tema konferencije bilo je ulaganje u poljoprivredu,uređenje atarskih puteva kao i subvencije za kupovinu opreme, mehanizacije, stoke i sadnice voća. Spasović se na samom početku osvrnuo na ulaganja u prethodnim godinama posebno na ulaganja u 2018.godini.

U prošloj godini izdvojeno je oko 14,5 dinara čime je urađeno 10,5 kilometara atarskih puteva. Oko 4,4 miliona dinara koštala je prošle godine nabavka više od 120 dodatnih protivgradnih raketa, inače to je nadležnost Republike, a blizu 87 miliona uređenje vodotokova drugog reda na seoskom području.

Prošle godine na ima kreditne podrške za sufinansiranje kamata, prošle godine realizovano je više od 2,3 miliona dinara, a za posticaj ruralnog razvoja više od 17 miliona dinara.

Planirana Ulaganja u 2019. godini za razvoj poljoprivrede su po rečima Spasovića daleko veća nego u 2018. godini.

U 2019.godini za poljoprivredu je budžetom opredeljeno četrdestak miliona dinara, deset miliona više nego prošle, prvenstveno za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, ali i protivgradne odbrane, uređenje atarskih puteva i edukaciju poljoprivrednika.

I ove godina planirana je nabavka ukupno 120 protivgradnih raketa u sličnom novčanom iznosu kao prošle godine.

Grad Požarevac je obezbedio i određene nagrade za strelce, kako bi što bolje obavljali svoje dužnosti.

Ove godine za odbranu od poplava izdvojeno je blizu 80 miliona dinara.

Za subvencionisanje kamata u ovoj godini izdvojeno 2,5 miliona dinara, za podsticaj ruralnog razvoja više od 27 miliona dinara.

Na ime osiguranja useva, višegodišnjih zasada i životinja planirano je oko 790  hiljada dinara, a za udruženja poljoprivrednika 1,75 miliona dinara.

Za hemijsku analizu zemljišta grad je izdvojio 1,5 miliona dinara.

Jedna od povoljnosti i novina je i osiguranje višegodišnjih zasada poljoprivrednih proizvođača uz podršku ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu realizuje se preko Udruženja voćara, a za šta je izdvojeno 4 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *