Žene Gradskog odbora Srpske napredne stranke Požarevac najoštrije su osudile nedavni divljački napad predstavnika opozicije Sergeja Trifunovića na novinarku Srpskog telegrafa Ivanu Žugić.

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske napredne stranke u Požarevcu, novinarima su se obratile Marija Papović, direktorka JKP „Parking servis“ Požarevac, članica Gradskog veća za prosvetu i zdravstvo Vesna Pejić i Tanja Lončar, odbornica u Skupštini Grada Požarevca.

SNS Požarevac: Najoštrija osuda NASILJA prema ženama 14088

 

Novinarima se prva obratila Marija Papović, koja je poručila svim ženama da ne treba da se boje, iako sve ono što su proživljavale u poslednje vreme nije nimalo lepo i da to nije slika koju Srbija želi da pošalje u svet.

– Danas smo se okupili zbog napada na žene od strane pojedinih glasnogovornika opozicije, takozvanog Saveza za Srbiju. NE znam samo za kakvu Srbiju? Da li je to Srbija u kojoj će žene biti omalovažavane, nepoštovane? Pitam se da li se tako ophode i prema ženama u svojoj kući, porodici?“ Ona je ohrabrila sve žene da slobodno iskažu svoje mišljenje i konkurišu ravnopravno za svaki posao u gradu.

 

SNS Požarevac: Najoštrija osuda NASILJA prema ženama 14088

Vesna Pejić, članica Gradskog veća Grada Požarevca rekla je da svako može da bira trenutak kada će biti društveno koristan.

„U ovim trenucima kada se naša zemlja nalazi na najvećim iskušenjima, i kada smo svi stali iza politike našeg predsednika koji se bori za svaki pedalj ove zemlje, nailazimo na užasne izjave opozicije. Možemo da se politički ne slažemo. I ne treba da se slažemo, već da razmenjujemo mišljenja.

Ali da vređamo jedni druge? To nije odlika članova Srpske napredne stranke, niti žena iz Srpske napredne stranke.

Sve smo mi nečije majke, ćerke, supruge. Neke od nas su i prosvetni radnici koji uče decu kako da se pristojno ponašaju.

To jasno govori o njemu da je ženomrzac i da ne podnosi ženski rod i da nije neko koga bi trebalo pratiti. Nisu mi jasne ni žene koje učestvuju na protestima zajedno sa njim. Normalno je imati drugačije mišljenje, ali podržavati takve izjave o ženama, majkama, sestrama, to mi nije jasno.“, izjavila je Vesna Pejić.

SNS Požarevac: Najoštrija osuda NASILJA prema ženama 14088

Tanja Lončar, odbornica u Skupštini Grada Požarevca najoštrije je osudila napade upućene ženama, bez obzira o kakvoj vrsti napada se radi. „Srbija nije država, Požarevac nije grad koji će podržati nasilje nad ženama.

Svi smo tu da branimo demokratske vrednosti koje podržava Srpska napredna stranka na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Vređajući žene koje su rade svoj posao ili su u politici, on vređa sve žene, majke, sestre.“

Tanja Lončar pozvala je i na sankcionisanje takvog ponašanja.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments