U Narodnoj biblioteci ,,Đura Jakšić“ 6. septembra, Nađa Milošević iz Petrovca na Mlavi održala je svoj prvi solistički koncert.

Nađa Milošević je redovni student na državnom Institutu umetnosti u Belgorodu (Rusija) u klasi ruskog narodnog umetnika Evgenija Valjerjeviča Grigorjeva. Počela je da se bavi solo pevanjem upisavši Osnovnu muzičku školu „Božidar Trudić“ u Petrovcu na Mlavi u klasi Biljane Đorić i Marijane Radosavljević, zatim Srednju muzičku školu „Marko Tajčević“ u Lazarevcu, takođe u klasi Biljane Đorić, gde je i upoznala dekana Muzičke akademije Mihaila Ivanoviča Šarabarina, koji joj je ponudio da nastavi da školuje glas u Rusiji.

Solistički koncert klasične muzike u NB „Đura Jakšić 23319

Nađa je za svoj solistički koncert odabrala arije Kačinija, Šuberta, Rimskog – Korsakova, Rahmanjinova i mnogih drugih kompozitora.

Uz sjajnu izvedbu naše solistkinje i klavirsku pratnju profesorke Aleksandre Dačić, bio je ovo pravi praznik za sve ljubitelje klasične muzike. Gosti na koncertu bili su: Staša Stanojlović, Adrijana Trailović i Lana Milošević.

Autor i foto:Opština Petrovac na Mlavi

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments