Dokumentarni film „Spomen na glumca – Glumačke svečanosti ‘Milivoje Živanović'“, govori o stvaranju i razvoju pozorišnog festivala posvećenog slavnom glumcu Milivoju Živanoviću.

Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ održavaju se od 1995. godine u Požarevcu, rodnom gradu Milivoja Živanovića. U filmu govore neki od osnivača ovog festivala. Film, takođe, prati i razvojni put Milivoja Živanovića, od dečaka iz provincije, koji je bežao iz škole da bi gledao artiste u cirkusu, do priznatog umetnika kome je u Moskvi dodeljena medalja Stanislavskog.

Festival se i pod teškim okolnostima održavao, nije uvek bilo jednostavno, ali je motiv svakako bilo delo Milivoja Živanovića i neskriveno zadovoljstvo dobitnika Nagrade „Milivoje Živanović“ među kojima su Predrag Ejdus, Seka Sablić, Nebojša Glogovac i još mnogi glumci koji su dali izuzetna glumačka ostvarenja.

Grad svog glumca nije zaboravio. Festivalom čini živo seće na njega a mlade generacije glumaca koračaju Živanovićevim stopama.

Producent filma je Centar za kulturu Požarevac, scenario i režiju potpisao je Novica Savić, a film je rađen u produkciji Raven Vision iz Požarevca.

Premijera filma je u četvrtak 25. marta 2021. godine u 12:35 na RTS 1.