Sala Doma kulture bila je dupke puna – oko 400 gledalaca ispratilo je ceremoniju dodeljivanja nagrada i sjajne glumce Slobodu Mićalović Ćetković i Igora Đorđevića.

Spuštena zavesa na desete guline dane 16712

Prvi put od kada postoji festival “Gulini dani”, izabrani su najbolji glumac i glumica festivala i najbolja muška i ženska epizodna uloga. Tročlani žiri u sastavu Vladan Živković, glumac (predsednik žirija), Aleksandar Volić, reditelj, i Jelisaveta Koraksić, glumica, imali su izuzetno težak zadatak tokom čitavog festivala, a na kraju su se odlučili da titulu za najbolju žensku epizodnu ulogu ponese Jelica Đonlić za ulogu žene narednika provokatora u predstavi “Policajci” pozorišta Janko Veselinović iz Bogatića. Jelici Đonlić nagradu je uručio Slobodan Perić, direktor Kulturno-prosvetnog centra.Jelica Đonlić najbolje zenska sporedna uloga

Nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu pripala je Saši Radivojeviću za ulogu Alekse Žunjića u predstavi „Sumnjivo lice“ pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi. Saši Radivojeviću je nagradu uručio Milanče Aćimović, predsednik SO Petrovac.

Spuštena zavesa na desete guline dane 16712

Saša Radivojević najbolja muška sporedna uloga

Nagradu za najbolju žensku ulogu na festivalu dobila je Marija Debeljaković Stefanović, za ulogu kuvarice Suzet u predstavi „Pidžama za šestoro“ gradskog pozorišta iz Jagodine. Predsednik opštine Duško Nedinić je nagrađenoj glumici uručio nagradu. Najbolji glumac desetog festivala je, takođe, glumac iz predstave „Pidžama za šestoro”, Nenad Petrović, koji je tumačio lik Ribera. Nađa Milosavljević, supruga pokojnog Dragoljuba Milosavljevića Gule, uručila je najboljem glumcu nagradu.

Spuštena zavesa na desete guline dane 16712

Marija Debeljaković Stefanović najbolja ženska uloga

Svi nagrađeni glumci dobili su zahvalnicu, plaketu i umetničku sliku koja je dar Udruženja likovnih umetnika Petrovca na Mlavi.

Zavesu na 10. festival glumačkih ostvarenja “Gulini dani” spustilo je Narodno pozorište iz Beograda predstavom “Frenki i Džoni”, koju je po tekstu Terensa Mek Nelija, režirala Tea Puharić. Predstava je odigrana u čast nagrađenih glumaca na desetom jubilarnom festivalu.

Spuštena zavesa na desete guline dane 16712

Sloboda Mićalović Ćetkovi i Igor Đorđević na majstralan način odigrali su predstavu “Frenki i Džoni” i pokazali svoj izuzetan glumački talenat. Plakete sa likom Dragoljuba Milosavljevića Gule glumcima Narodnog pozorišta iz Beograda uručio je Nikola Ugrinović, profesionalni glumac iz Petrovca na Mlavi.

Spuštena zavesa na desete guline dane 16712

Festival je u svakom pogledu bio najbolji do sada. Besprekorna organizacija, odlične predstave na sceni i, ono što je najvažnije, svake večeri je sala bila puna publike. Više od 2.000 gledalaca prisutvovalo je predstavama, sala je svake večeri bila popunjena do poslednjeg mesta. Organizatori su zbog toga doneli odluku da se odmah sutradan odigra prva repriza predstave “Sumnjivo lice” pozorišta “Bata Bulić” za sve one koji nisu uspeli da pogledaju premijeru.

Spuštena zavesa na desete guline dane 16712

Prepuna sala na zatvaranju

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments