Kakav preokret: Pre samo dva meseca su „orlovi“ deklasirani od Italije u borbi za Olimpijske igre, a sada su na vrhu Evrope.

Kada su pre dva meseca odbojkaši Srbije lako poraženi od Italije u odlučujućem meču za plasman na Olimpijske igre (25:16, 25:19, 25:19), malo ko je verovao da će ova generacija doći do evropske medalje.

Promena koja je bila ključna u tom kratkom periodu zove se Slobodan Kovač!

To je čovek kojem idu najveće zasluge što smo zadivili Evropu u prethodnih 15 dana. Odbojkaški savez postavio je Kovača za selektora umesto Nikole Grbića i time je napravio pun pogodak. Daleko od toga da je Grbić loše radio svoj posao, prosto, promena je bila potrebna kako bi se prodrmala ekipa.

Milina je bila gledati ove momke na Evropskom prvenstvu!

Vrhunska odbojkaška inteligencija Uroša Kovačevića, impresivna koncentracija Aleksandra Atanasijevića u odlučujućim poenima, kapitenska igra Nemanje Petrića, moć srpskih tornjeva na mreži Srećka Lisinca i Marka Podraščanina…

I na sve to vrhunsko vođstvo Slobodana Kovača.

Srbija je dobila svih osam mečeva na šampionatu, izgubvši samo šest setova, zaključno sa trijumfom u finalu u pariskom „Bersiju“ nad Slovenijom – 3:1.

Ponikli u Mladom radniku iz Požarevca

Srbija na vrhu Evrope u odbojci - Ponikli u Mladom radniku iz Požarevca 23745

Nikola Peković (6. mart 1990,) srpski je profesionalni odbojkaš koji trenutno nastupa za Partizan i reprezentaciju Srbije.

Ponikao je u Mladom radniku iz Požarevca, čiji je dres nosio 10 godina. Potom je četiri sezone igrao za Vojvodinu, a od 2018. godine član Partizana.

Srbija na vrhu Evrope u odbojci - Ponikli u Mladom radniku iz Požarevca 23745

Nemanja Petrić je reprezentativnu karijeru započeo u mandatu Igora Kolakovića (2009), da bi, potom, nekoliko godina bio izostavljan sa spiska.

Konačno, 2013. je uslijedio povratak i od tada je standardan u srpskom timu.

Ima bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva 2013. i srebro u Svetskoj ligi 2015.

Zaključno sa finalnom utakmicom Svetske lige 2015. odigrao je 68 zvaničnih utakmica za orlove.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments