Godišnja lista najgledanijih filmova pokazuje da posetioci bioskopa u Srbiji najviše vole svetske blokbastere, ali da istovremeno ne zapostavljaju filmove naših autora, saopštio je Filmski centar Srbije i istakao da je prošla godina bila godina sa najvećom gledanošću domaćih filmova u poslednjoj deceniji.

Gledanost srpskih filmova i manjinskih koprodukcija u domaćim bioskopima je u porastu, pa se broj gledalaca sa 864.177 tokom 2018. godine povećao na 958.980 tokom prošle godine.

Ukupan broj posetilaca je takođe veći nego lane: 2018. godine je prodato 4.476.043 ulaznica, a 2019. godine je taj broj dostigao cifru od 4.784.598 prodatih karata.

Među 50 filmova koji su najbolje prošli na srpskim bioskopskim blagajnama protekle godine, nalazi se sedam srpskih filmova i jedna srpska manjinska koprodukcija, naveo je Filmski centar.

Ni Požarevljani ne zapostavljaju domaće filmove

Osim što je i sama digitalizacija požarevačkog bioskopa doprinela većoj posećenosti, tako ni Požarevljani ne zapostavljaju filmove domaćih autora. Kako nam je rečeno iz bioskopa Centra za kulturu Požarevac, prethodne godine među najgledanijim domaćim filmovima bili su „Južni vetar“, „Kralj Petar I“ „Vojna Akademija 5“ i „Taxi bluz“.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments