Zlatibor Stojković iz Smoljinca kod Požarevca, poznatiji kao Bibe, pre nekoliko godina je staru železničku stanicu pored pruge Požarevac-Zaječar i Đerdapske magistrale, u srcu Stiga, pretvorio u kafanu. Stanica ne radi odavno, a zbog vanrednog stanja ne radi ni kafana. 
"STANICA BIBE" HRANI SIROMAŠNE 33735

Ali, radi Bibe. Kuhinju svoje kafane  pretvorio je u narodnu kuhinju. Svakog dana priprema obroke za socijalno ugrožene porodice iz okolnih sela.

– Tek sam sad video koliko je ljudima potrebna pomoć. Meni ne treba nikakva reklama, niti da budem poznat. Pomažem koliko mogu – kaže Bibe.

"STANICA BIBE" HRANI SIROMAŠNE 33735

Iako mu kafana ne radi, Zlatibor je zadržao svih devet radnika. Kuvarice svakodnevno pripreme 120 obroka, za one, kažu, koji ni u normalnim okolnostima sebi ne bi mogli da priušte ručak u restoranu.

Kuvarica Olivera Stanojević- Milosavljević iz Sirakova, kaže da je zaplakala kada su prvi put delili hranu nekim siromašnim porodicama. I da joj je puno srce kad su ljudi srećni zbog pomoći.

 

Obroke socijalno ugroženim seoskim porodicama raznose Bibetovi prijatelji I volonteri.

Slaviša Nikolić, iz Beranja, jedan je od najvrednijih. Tvrdi da mu nije teško, jer sad nema poljoprivrednih radova, pa treba pomoći drugima, ako se može.

Neki od onih koji pomažu u raznošenju hrane I sami su u teškoj situaciji, poput Slaviše Arsića iz Beranja, koji ima nepokretnu majku, pa hranu donosi i za nju i za sebe.

"STANICA BIBE" HRANI SIROMAŠNE 33735

Zlatibor Stojković – Bibe  kaže da zalihe hrane ima za još dve nedelje, I da će sve podeliti onima kojima je to najpotrebnije, a svakog dana mu se javlja sve više pojedinaca I porodica, pa mu je potrebno i više volontera. Čeka da korona ode a vozovi ponovo počnu da prolaze pored njegove stanice.

"STANICA BIBE" HRANI SIROMAŠNE 33735

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments