JEDINI PUT da iz ovog problema izađemo sa što manje posledica jeste da u najvećoj meri smanjimo kontakte, istakao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković povodom zahteva pojedinih velikodostojnika SPC da se omogući vernicima da dođu na liturgije za Vaskrs.

Gojković je rekao da razume deo sveštenstva SPC i vernike koji bi želeli da na tradicionalni način obeleže, uz Božić, najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Struka ODLUČNA po pitanju Uskrsa – Gojković istakao: "Razumem SPC i vernike, ali stav struke je JASAN" 34074

– Međutim, država je od samog početka zauzela jasan i precizan kurs da će u kriznoj situaciji slušati isključivo i jedino struku. U ovom trenuku medicinska struka i zdravstveni radnici, kao i svi koji su uključeni u Krizni štab, a i oni koji su na prvim linijama odbrane, apeluju da smanjimo koliko je god moguće više kontakte, da se u najvećoj mogućoj meri socijalno distanciramo. To je jedini put da iz ovog problema izađemo sa što manje posledica – objasnio je on.

Struka ODLUČNA po pitanju Uskrsa – Gojković istakao: "Razumem SPC i vernike, ali stav struke je JASAN" 34074

Gojković je rekao da zdravstvena struka insistira na tome, a da je država od samog početka poslušala, dodajući da se nada da će tako biti i na dalje.

– Ja nisam teolog i mogu samo reći svoje lično mišljenje da je jedna od božijih zapovetsi “ljubi bližnjeg svoga kao sebe samoga”, a gde ćete veću ljubav prema bližnjem svom da mu ne naudite – zaključio je on.

Izvor: Novosti

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments