Treća sednica Skupštine Grada Požarevca zakazana je za petak, 9. oktobar, sa početkom u 10h. Sednica će se održati u Centru za kulturu Požarevac u velikoj sali iz epidemioloških razloga.
Na dnevnom redu naći će se potvrđivanje mandata odbornicima Skupštine Grada Požarevca, a zatim i prvi rebalans : predlog rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan direktnog korisnika budžetskih sredstava „Skupština Grada“ za 2020. godinu i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan direktnog korisnika budžetskih sredstava „Gradska uprava“ za 2020. godinu.

Zatim će se razmatrati predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju prihoda koji pripadaju Gradu i Gradskoj opštini Kostolac u 2020. godini, kao i predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije „Prvomajska“ u Kostolcu.

Požarevački odbornici raspravljaće i o predlogu odluke o davanju na korišćenje montažnog objekta – garaže „Parking servisa“ Požarevac ali i o davanju saglasnosti na dopunu cenovnika Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“ Požarevac. Odlučivaće i o predlogu odluke o zaključivanju sporazuma o međuopštinskoj saradnji na razvijanju geografskog informacionog sistema (GIS).

Na dnevnom redu je i predlog odluke o prestanku osnivačkih prava Grada Požarevca nad Domom zdravlja Požarevac.

Sutra se održava 3. sednica Skupštine grada Požarevca 42521

 

Predlog rešenja o utvrđivanju cene toplotne energije za kupce priključene na sistem daljinskog grejanja – grejna sezona 2020/2021, takođe će biti tema 3. zasedanja gradske Skupštine u Požarevcu.
U planu je i prvi ovogodišnji rebalans Programa poslovanja JKP „Komunalne službe“ Požarevac za ovu godinu, izmene i dopune Programa poslovanja – Rebalans 2 Javnog preduzeća „Ljubičevo“ Požarevac za 2020. godinu, programa korišćenja subvencija Javnog preduzeća „Ljubičevo“ Požarevac u 2020. godini – Rebalans 2, zatim predlog rešenja o davanju saglasnosti na Rebalans 2 Programa poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac ,o davanju saglasnosti na Izmenu i dopunu Posebnog programa namene i dinamike korišćenja budžetskih sredstava za 2020. godinu JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac,

Biće reči i o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada za 2020/2021. godinu Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ Požarevac, a biće podnet i izveštaj o radu i izveštaj o izvršenju budžeta ove ustanove u prvoj polovini ove godine.
Trebao bi biti usvojen i Akcioni plan za unapređenje geografskog informacionog sistema Grada Požarevca 2021-2022. godine.

Što se izmena i dopuna tiče na dnevnom redu je rešenje o razrešenju i obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji Grada Požarevca i postavljenju komandanta, zamenika komandanta, načelnika i članova Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji Grada Požarevca.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments