Relativno mlad, aktivan požarevački Klub malog fudbala koji nosi ime ovog grada, nastavlja sa organizacijom turnira u futsalu pod nazivom „Trofej Požarevca“ i u doba korone. Na ovogodišnjem turniru učestvuju tri prvoligaške ekipe : vicešampion Srbije iz Novog Pazara, KMF „Samo prava“ iz Zemuna, KMF „Konjarnik“, novi prvoligaš i domaćin KMF „Požarevac“.

Prva utakmica počinje u 16h duelom između KMF „Požarevac“ i KMF „Samo prava“ iz Zemuna, zatim od 17:15h sledi susret ekipa „Konjarnik“ i “ Novi Pazar“. Od 18:45h igraju poraženi iz prve dve utakmice u borbi za treće mesto, dok će se glavni spektakl, meč koji će odlučiti ko će osvojiti trofej Požarevca, odigrati sa početkom u 20:15h.

SUTRA u Sportskom centru: 4. turnir u futsalu "TROFEJ POŽAREVCA" 41164
Nenad Mitić (levo), član skupštine kluba i Miloš Đorđević (desno), trener

Član skupštine kluba, Nenad Mitić, istakao je na današnjoj konferenciji za medije da očekuje dobar fudbal:

„Ono što je nama bitno je da proverimo snagu našeg kluba protiv prvoligaša. Žao nam je što naša najvernija publika neće moći da prati mečeve uživo. To će verovatno nedostajati i samim igračima  na terenu“.

Zato je obezbeđeno da se sutrašnji fudbal gleda putem video bima na nekoliko mesta u gradu, a jedno od njih je i ispred same hale sportova. Prenosa će biti i na Fejsbuk i Instagram stranici kluba.

Trener futsalera, Miloš Đorđević, govorio je o igračkom kadru u klubu i predstojećem prvenstvu:

„Za nas je ovo idealna prilika da proverimo gde se nalazimo u igračkom smislu, pre starta prvenstva igramo kup utakmicu protiv kluba iz Petrovca na Mlavi 26. septembra, nakon koje nam u oktobru kreće liga. Imali smo dva odlaske iz ekipe, otišli su Petar Pećić i Nikola Mihajlović zbog studija u Beogradu, a u tim se vratio Nikola Gostojić. Veliko pojačanje nam je Dejan Jovanović  koji je igrao za „Novi Pazar“, a doveli smo i Gorana Lepojevića, koji je igrao veliki fudbal“. 

Na kraju turnira pehar će najboljima uručiti Vladan Dinić, predsednik Gradskog fudbalskog saveza Požarevac. Klub malog fudbala „Požarevac“ takmiči se u trećem rangu, a cilj za sledeću sezonu je osvajanje prvog mesta.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments