Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u sklopu Programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, organizovala je svečanu dodelu 30 vozila gradovima i opštinama koji imaju uspostavljene mobilne timove za inkluziju Roma, a u cilju podizanja njihovih kapaciteta i adekvatnog funkcionisanja. Vozila donira Evropska unija.

Mobilnim timovima gradova i opština u Srbiji koji se bave inkluzijom Roma juče su, u okviru programa podrške EU, uručeni ključevi 30 automobila „Fiat Tipo“, kao i 30 laptop računara, a u cilju podizanja njihovog kapaciteta i adekvatnog funkcionisanja.

Svečana dodela automobila za 30 gradova i opština 15942
Foto: Privatna arhiva fb

Program „Podrška EU inkluziji Roma–Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“ od 2017. sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), finansira EU, a glavni korisnik je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Među dobitnicima donacije je i Grad Požarevac i naš Mobilni tim za Inkluziju Roma. Automobil će koristiti svi članovi tima za obilazak terena , sprovođenje Operativnog plana za inkluziju Roma , seminare i obuke za članove tima kao i za ostale potrebe vezane za inkluziju Roma.

Svečana dodela automobila za 30 gradova i opština 15942
Foto: Privatna arhiva fb

Ovom prilikom prisutnima su se obratiti i uručiti ključeve vozila: Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Lakićević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Vozila su dobili sledeće lokalne samouprave: Aranđelovac, Bečej, Vršac, Doljevac, Lebane, Loznica, Mladenovac, Pirot, Smederevska Palanka, Surdulica, Čukarica – Beograd, Beočin, Bačka Palanka, Ruma, Pećinci, Kovačica, Stara Pazova, Subotica, Zrenjanin, Paraćin, Požarevac, Aleksinac, Kraljevo, Bor, Zaječar, Šabac, Vladičin Han, Vlasotince, Lajkovac i Niš.

Svečana dodela automobila za 30 gradova i opština 15942
Foto: Privatna arhiva fb

Osim 30 automobila Fiat Tipo, lokalne samouprave za potrebe mobilnih timova za inkluziju Roma u okviru Programa “Podrška  EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, ovom prilikom dobili su i 30 laptop računara.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments