Najbolji učenici sa teritorije opštine Malo Crniće, danas su sa roditeljima, razrednim starešinama i direktorima Osnovnih škola, prisustvovali svečanom prijemu kod predsednika opštine, Mališe Antonijevića i njegovih saradnika.

Prijemu je prisustvovala predsednica Skupštine opštine, Goranka Stević i zamenik predsednika opštine, Goran Dačić.

Prisutnima se obratila direktorka Biblioteke „Srboljub Mitić“, Danijela Božičković Radulović:
„Čestitam, onako ljudski, majčinski i učiteljski. Želim vam u životu sve ono što želim i svojoj deci. Da budete srećni sa svojim porodicama, da izaberete pravi posao kojim ćete se u budućnosti baviti, i da volite to što radite, da u sve što činite unostie ljubav. Tražite to, dok se ne pronađete, ali ne odustajte. Nikada nemojte da se trudite da budite bolji od drugih – buditi najbolji za sebe. Nemojte nas zaboraviti. Javite se. Kada vam je teško, kada imate problem, ali i kada vam je lepo, kada postignete uspeh“, rekla je direktorka Biblioteke, Danijela Božičković Radulović.

Predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, takođe je čestitao učenicima na postignutom uspehu i zapaženim rezultatima:
„Treba ponekad zanemariti ono što svi često govorimo: „Nije važno pobediti, važno je učestvovati“. Ipak veoma je važno i pobediti. Svi vi ste se borili za što bolji rezultat u sticanju znanja, i eto, borba se ispaltila. Danas ste ovde kao „najbolji od najboljih“. U vašem obrazovanju, veoma važnu ulogu imala je porodica, vrtić, predškolska ustanova, nastavnici i direktori Škola. Naravno, oni nisu mogli da vam prenesu znanje, da to niste želeli i da niste planiranje svoje budućnosti shvatili olako. Bilo je teško, biće još teže, ali ni u jednom momentu nisam pomislio da nećete uspeti, da ostvarite svoje želje u izboru budućeg zanimanja. Kao lokalna samouprava, obezbedili smo vam besplatne mesečne karte do svih gradova u Braničevskom okrugu, gde ćete nastaviti školovanje. Ubeđen sam da ćete se vratiti ovde, odakle polazite u nove pobede, nova saznanja i da to što naučite, pokažete ovde i doprinesete razvoju naše Opštine“, rekao je predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević.

Školske 2019/2020. godine nosici Vukove diplome su: Tijana Ivanović, Marija Đorđević, Jelena Živanović, Sara Milovanović. Danica Stević (OŠ „Milisav Nikolić“ – Boževac); Anđela Marković i Kristina Mićić ( OŠ“Draža Marković Rođa“ – Smoljinac) ; Miljana Stevanović (OŠ „Đura Jakšić“ – Toponica) ; Nikolaj Pekić i Ignjat Rajković (OŠ „Moša Pijade“ Malo Crniće).

Svečani prijem vukovaca i učenika generacije kod predsednika opštine Malo Crniće 37868
Titulu Učenika generacije, poneli su: Danica Stević, Kristina Mićić, Miljana Stevanović i Nikolaj Pekić.

Predsednik Opštine je učenike darivao tablet – računarima, a Biblioteka knjigama da iz njih crpe mudrost, i čokoladu da im život uvek bude sladak.

Autor i foto: Zorka Stojanović

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments