U Sportskom centru Požarevac danas su svečano otvorene Sportske igre mladih u kojima su učešće uzela deca uzrasta od 7 do 15 godina iz Hrtvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Sportske igre mladih održavaju se već 23. godinu u Republici Hrvatskoj, 9. godinu u Bosni i Hercegovini a u Republici Srbiji održavaju se ove godine po 6. put. Od osnivanja Igara  do danas u igrama je učestvovalo više od milion i 500 hiljada učesnika.

Svečano otvorene Sportske igre mladih u Požarevcu 19212
Foto: P.Jovanović

Učesnici u ovim igrama su deca uzrasta od 7 do 15 godina iz Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ceremoniji svečanog otvaranja „Karavana radosti i Prijateljstva Dunav Osiguranje  sportskih igara mladih Požarevac 2019. prisustvovali i direktori  mnogobrojnih škola koje su uzele učešće u ovom velikom sportskom takmičenju, predstavnici sportskog Saveza grada Požarevca, predstavnici Dunav osiguranja koji su i prijatelji ove manifestacije.Prisutnima se na samom početku i obratila predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović i požela fer i sportsku igru svim učesnicima.

Predstavnici učesnika su položili i Zakletvu prijateljstva a upaljena je i Baklju prijateljstva koja simbolizuje olimpijski pokret i Sportske igre mladih. Sportske igre mladih podržane su od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Svečano otvorene Sportske igre mladih u Požarevcu 19212
Foto: P.Jovanović

Sportske igre mladih otvorila je Ana Miljanić, član gradskog veća za sport omladinu i turizam.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments