Svetski dan knjige i autorskih prava, 23. april, obeležen je u OŠ „Miloš Savić” u Lučici tematskim časom o knjigama koji je realizovan sa učenicima petog razreda i dodelom nagrada i diploma najboljim učenicima.

Na početku školske godine pokrenuta je akcija „Čitalačka značka” tokom koje su učenici čitali izabrana dela. Direktor škole Slaviša Stojadinović uručio je knjige i diplome učesnicima koji su ispunili uslove takmičenja i izabrani su pobednici za ovu školsku godinu.

Svetski dan knjige i autorskih prava, obeležen u OŠ „Miloš Savić” u Lučici 17649
Foto: OŠ „Miloš Savić” Lučica

U Lučici su nagrađeni :

Maša Despotović (5. razred), Tamara Popović (6. razred), Jovana Živanović (7. razred), Elena Živković (7. razred), Sara Jotić (7. razred) , Anđelija Đokić (7. razred) i Jelena Živanović (8. razred). Pobednik ovogodišnjeg književnog nadmetanja je Jovana Živanović. U Poljani su nagrađene učenice petog razreda: Emilija Tomić, Katarina Đukić, Anđela Cagulović i Jana Pekić, koja je i proglašena pobednikom.

Ovom prilikom dodeljene su i diplome učenicima koji su u školskoj 2017/2018. ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima i smotrama.

Nagrađeni su:

  • Valentina Milošević (3. mesto na opštinskom, 1.na okružnom i 2. na republičkom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja); Sara Petrović (2. mesto i na opštinskom i na okružnom i učešće na republičkom takmičenju iz francuskog jezika i 1. mesto na opštinskom iz istorije;
  • prvo mesto na likovnom konkursu„ Vojnik Vojske Srbije – moj vojnik” ) ; Helena Đorđević, ( druga i na opštinskom i na okružnom takmičenju iz biologije i druga na opštinskom iz istorije); Andrija Grdanović,(treći i na opštinskom i na okružnom takmičenju iz srpskog jezika); Anđela Grdanović ( 3. mesto i na opštinskom i na okružnom takmičenju Književna olimpijada); Aleksa Ćupović (prvo mesto na opštinskom nivou Književne olimpijade i učešće na eparhijskom takmičenju iz veronauke); Anastasija Janković (2. mesto na opštinskom takmičenju iz geografije); Danijela Pajkić ( 1. mesto na opštinskom iz tehničkog);
  • Elena Živković (3. mesto na opštinskom iz tehničkog); Đorđe Petrović (1. mesto na opštinskom iz istorije); Nemanja Tomić ( 2. mesto na opštinskom iz biologije); Anđela Savić (2. mesto na opštinskom nivou Književne olimpijade); Sara Živanović (učešće na eparhijskom takmičenju iz veronauke) Marija Savić (učešće na eparhijskom takmičenju iz veronauke). Emilija Tomić (plasirala se na okružno takmičenje iz matematike); Dušan Jović (treće mesto na okružnom takmičenju u bacanju kugle).
Svetski dan knjige i autorskih prava, obeležen u OŠ „Miloš Savić” u Lučici 17649
Foto: OŠ „Miloš Savić” Lučica

Na likovnom konkursu„ Vojnik Vojske Srbije – moj vojnik” Sara Petrović osvojila je prvu nagrad, a Uroš Živanović ( drugo mesto na likovnom konkursu„ Vojnik Vojske Srbije – moj vojnik” ) ; Anđelija Đokić, (drugo mesto na literarnom konkursu Dečijeg kulturnog centra iz Beograda; finalista Međunarodnog festivala Kreativna čarolija.

Milena Mitrović, (treće mesto na republičkom literarnom konkursu „Zdravi zubi u zdravoj porodici”).

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments