Povodom priprema za Svetsko prvenstvo u karateu koje će se održati od 15. do 17. novembra ove godine Požarevac je posetila delegacija Svetske karate konfederacije.

Povodom priprema za svetsko prvenstvo u karateu koje će održati  od 15 do 17. novembra ove godine Požarevac su posetili predstavnici Svetske karate konfederacije na čelu sa predsednikom Svetke karate konfederacije i predsednikom Srpske karate unije Markom Nicovićem i Terri Bojlom potpredsednikom svetske karate konfederacije.

Svetsko prvenstvo u karateu  od 15. do 17. novembra 2019. u Požarevcu 15816
Foto: P.Jovanović

Radnom sastanku su prisutvovali i predstavnici lokalne samouprave i predstavnici Sportskog Saveza Grada Požarevca kao i    jedan od glavnih inicijatora i organizatora ovog takmičenja Branislav Dmitrović predsednik sportsko rekreativne asocijacije Požarevac.

Organizacija Svetskog prventva u karateu dobijena je prošle godine a gospodin Teri Bojl je sa svojim saradnicima došao u obilazak i kotrolu svih uslova za smeštaj, boravak i sam tok takmičenja, dok je Marko Nicović, potpisao zvanično pismo o namerama i ugovor  o definisanju međusobnih obaveza sa predsednikom sportskog saveza grada Požarevca Zlatanom Kosticem.

Svetsko prvenstvo u karateu  od 15. do 17. novembra 2019. u Požarevcu 15816
Foto: P.Jovanović

Gospodin Teri Bojl je između ostalog istakao da se  zahvaljujući velikom zalaganju Baneta Dmitrovića ovo takmičenje i organizuje ovde u Požarevcu i Požarevac je na odličnoj lokaciji a učešće na takmičenju će uzeti i više od 23. zemlje iz Evrope i Amerike i naglasio da je ovo veoma važno takmičenje i za Srbiju i grad Požarevac.

U izjavi za našu televiziju gospodin Marko Nicović je takođe naglasio značaj sporta i kulture za mlade kao i ekonomke efekte takmičenja svetkih razmera koje će se održati baš u Požarevcu.

Svetsko prvenstvo u karateu  od 15. do 17. novembra 2019. u Požarevcu 15816
Foto: P.Jovanović

Nakon sastanka u opštini delegacija je obišla sve hotele i Viminacijum gde su napravili sporazum oko smeštaja velikog broja takmičara koji će boraviti tokom takmičenja u Požarevcu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments