Sastojci
1. 200 g Petit Beure sitno mlevenog keksa
2. 5 kašika smeđeg šećera (naravno u nedostatku može i beli)
3. 6 kašika običnog šećera
4. 120 g putera
5. 500 g svežeg sira (ili krem sir)
6. 1 limun
7. 2 jaja
8. 2 vanil šećera
9. 2 kisela pavlake 20% masnoće (360 g)
Priprema
1. Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom i po njemu pospite 2 kašike smeđeg šećera,
2. Pećnicu stavite da se greje na 250C.
3. 200 g Petit Beure  sametljite  i izmešajte sa 3 kašike smeđeg šećera i 120 g putera prethodno rastvorenog maslaca, sve dobro rukama izmešajte.
4. Stavite smesu u kalup i utisnite da svuda bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako!
5. Stavite peći tačno 4 minuta.
6. Dok se to peče pripremite si žutu kremu: Izmiksajte 500 g svežeg sira, sok 1 limuna, 2 cela jaja, 3 kašike običnog šećera i 1 vanil šećer.
7. Pečen keks nakon 4 minuta  izvadite i pećnicu smanjite na 170C. Žutu kremu prelijte preko keksa i staviti peći tačno 20 minuta na 170C. Ako vam je teže razmazati, možete kalup primiti u ruke i protresti levo desno da se krema sama rasporedi.
8. Kada se to peče pripremite i belu kremu: Izmiksajte 2 kisele pavlake, 3 kašike običnog šećera i 1 vanil šećer.
9. Kada  se  žuta krema ispekla preko nje izlijte belu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.
10. Torta mora stajati 4-5 sati u frižideru pre konzumiranja.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments