Takmičari kluba borilačkih sportova 012 su od 15 do 17. novembra učestvovali na još jednom prestižnom kikboks turniru „Balkans Best Fighters“ koji se po četvrti put održava u Nišu.

Članovi kbs 012 su prošle godine briljirali na ovom turniru, a i ove godine su ostvarili veoma jake rezultate donevši u svoj grad još dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje, kao i pehar za najbolju mladju juniorku na turniru koji je dobila Jovana Pudarević, jedna od najmlađih takmičarki kbs 012.

Da sumiramo rezultate turnira na kome je učestvovalo preko 500 takmičara iz Makedonije, Grčke, Bugarske, Bosne, i Srbije.

Takmičari KBS 012 ostvarili fantastične rezultaze na dva kikboks turnira u novembru 26136

U ringovnim disciplinama borili su se Aleksa Petković, Marijana Janković i Sara Miljković. U katergoriji +70kg nastupila je Sara Miljković, članica juniorske kikboks reprezentacije Srbije i naravno još jednom osvojila prvo mesto i ostala neporažena u svojoj kategoriji.

U kategoriji mladjih juniora -60kg borila se Marijana Janković, koja je na gala večeri imala prilku da se sustetne i ukrtsi rukavice sa juniorskom prvakinjom sveta iz Bosne i Hercegovine.

Izgubila je sudijskom odlukom na poene, ali je dala do znanja da može ravnopravno da se nosi i sa dosta iskusnijim protivnicima.

Takmičari KBS 012 ostvarili fantastične rezultaze na dva kikboks turnira u novembru 26136

U kategoriji -63kg u juniorskoj konkurenciji nastupio je Aleksa Petković, koji se ovog puta okitio bronzanom medaljom. U borbama na tatamiju, u kik lajt disciplini borili su se Ivana  Zdravković, Sofija Ivkov i Jovana Pudarević.

U kategoriji seniorki do 65kg borila se Ivana  hranro u bZdravković. Ivana je hrabro ušla sa povređenom nogom, ali na žalost nije mogla da nastavi, što je i presudilo da protivnica iz Makedonije pobedi. Sofija Ivkov i Jovana Pudarević u juniorsoj konkurenciji do 65kg imale su zanimljiv žreb koji ih je spojio u finalu. Sofija Ivkov je do finala došla pobedivši domaću protivnicu čistom sudijskom odlukom 3 0, dok je Jovana Pudarević imala malo teži put do finala.

Iako je prijavljena za ktegoriju do 55kg Jovana nije imala protivnice, pa je prihvatila da se bori u dve kategorije iznad, što je velika razilka kada je borilački sport u pitanju. Jovana je u prvoj borbi pobedila Makedonku, dok je u drugoj borbi imala težak zadatak da pobedi takmičarku sa „domaćeg terena“, što je Jovana i uradila neverovatnom borbenošću.

Takmičari KBS 012 ostvarili fantastične rezultaze na dva kikboks turnira u novembru 26136

Zbog dve pobeđene borbe sa dosta težim i starijim protivnicima, Sofija je inicirala i vrlo rado prepustila da Jovana zauzme prvo mesto na tronu. Prvo mesto, zlatnu medalju i pehar za najbolju mlađu juniorku dobila je Jovana Pudarvić.

Moramo da napomenemo da su prosle nedelje takmičari kbs 012 nastupali i na kikboks prvenstvu Beograda u kiklajt disciplini za kadete, juniore i seniore.

Mnogo naših takmičara se borilo, a ponovo moramo da napomenemo uspehe Sofij Ivkov, Marijane Jovanović i Jovane Pudarević koja je i na ovom turniru osvojila zlatnu medalju. Klub je veoma ponosan na učinak svojih takmičara, na prestižnim turnirima u Nišu i Beogradu.

Takmičari KBS 012 ostvarili fantastične rezultaze na dva kikboks turnira u novembru 26136

„Nimalo lake protivnike nisu imali naši borci, ali su svi, stvarno dali svoj maksimum, kako na treningu, tako i u borbama i samo reči hvale imamo za njih“, rekao je trener Marković Nikola. „Još uvek, bez ikakve finansijske pomoći grada, ovi mladi borci iz Požarevca, ostvaruju zapažene rezultaze svuda po Srbiji i Evropi, samo na žalost, grad Požarevac ne vidi i ne želi da se uvidi i vidi o kakvom klubskom kvalitetu se radi i borcima, koji prestavljaju svoj grad u jednom od natežijh i definitivno najmasovnijeg borilačkog sporta u Srbiji“, istakao je Marković.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments