Dana 31.08.2019. godine u okviru manifestacije turističke organizacije Malo Crniće „Stiško poselo“ na jezeru „Zaova“, održano je takmičenje u pecanju na plovak za kadete i juniore iz Malog Crnića i Požarevca.


Na poziv direktorke TOO Malo Crniće Jasne Jović, OSR „Smuđ“ je prihvatila da pomogne i organizuje takmčenje u pecanju na plovak za kadete i juniore sa teritorije opštine Malo Crniće, Požarevca i drugih opština.

Takmičenje kadeta i juniora u pecanju udicom na plovak na „Stiškom poselu“ u Malom Crniću 22791


Voda na kojoj se pecalo, bila je jezero „Zaova“ gde se ova tradicionalna manifestacija održava. Na skupu u jutarnjim satima pojavilo se 14 takmičara uzrasta od 9 do 16 godina. Glavni sudija, Slobodan Gosta je organizovao upis takmičara i izvlačenje pozicija. Nakon izvlačenja pristupilo se dvosatnom pecanju.


Ovo je bila još jedna prilika da polaznici „Male škole ribolova“ i kampa pokažu praktično još jednom šta su naučili. OSR „Smuđ“ je nastupio u sledećem sastavu: Dimitrije Petković, Kosta Radosavljević, Mia Šaranović, Anđelija Radosavljević, Nikola Milosavljević, Janko Marković, Đorđe Zdravković i Jovan Živanović.


Vreme je bilo sunčano i pecao se uglavnom cverglan, a i poneki keder. Prvo mesto sa ulovom od 2840 grama pripalo je najmlađem takmičaru Mii Šaranović, drugo mesto Martić Stefanu sa ulovljenih 2695 grama i treće mesto Milošu Marjanoviću sa ulovljenih 2145 grama. I ovog puta treba pohvaliti našu najmlađu takmičarku koja je uspela da se izbori sa juniorima i bude bolja od njih. Sve čestitke Mii. I ostali takmičari OSR su se plasirali od 4. do 9. mesta.

Ovog puta sa takmičarima bio je trener Vladimir Marković i iskusni takmičari Slobodan Gosta, Vladan Radosavljević i Ivan Stanojević kao i pratnja roditelja koji su bili velika pomoć. Nikola Šaranović, Marija Savić i Marko Petković, bodrili su svoje naslednike kao i ostale takmičare.

Ovo takmičenje još jednom pokazuje rezultat rada, trenerskog tima OSR „Smuđ“ kroz program „Male škole ribolova“.

Takmičenje kadeta i juniora u pecanju udicom na plovak na „Stiškom poselu“ u Malom Crniću 22791


Poželimo im još puno uspeha u budućnosti. Vidimo se u „Maloj školi ribolova“ OSR „Smuđ“.

Autor i foto: OSR „Smuđ“ Požarevac

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments