PROFESOR MATEMATIKE SMARAO LJUDE U PRODAVNICI DA NIJE TROUGLASTI JOGURT NEGO TETRAEDARNI

TETRAEDARNI, a ne trouglasti jogurt KAD KAŽE PROFESOR 2461

 Profesor matematike iz Beograda Sreten Krunić smarao je jutros skoro pola sata ljude u prodavnici, objašnjavajući im da jogurt koji prodaju i koji svi zovu “trouglasti jogurt”, zapravo nije trouglastog već tetraedarnog oblika.

TETRAEDARNI, a ne trouglasti jogurt KAD KAŽE PROFESOR 2461 TETRAEDARNI, a ne trouglasti jogurt KAD KAŽE PROFESOR 2461

On kaže da je još pre dve decenije ispravljao sve ljude koji bi spominjali trouglasti jogurt i da je mislio da je njegovim mukama došao kraj.

– Trebalo mi je preko 20 godina da zaboravim koliko sam ludeo zbog svih ljudi koji su govorili “trouglasti jogurt”. Taman kada sam konačno zaboravio na tu agoniju, danas me je prodavačica u radnji pitala da li sam probao novi “trouglasti jogurt”. Pomislio sam da je u pitanju neka skrivena kamera da to rade samo da bi me iznervirali. Kada sam video da stvarno postoji jogurt tetraedarnog oblika, krenuo sam da joj objašnjavam da je očigledno preskočila neke časove matematike i geometrije, i da na jogurtu postoje četiri trougaone površine, ali da one sve zajedno čine tetraedar a ne trougao – objasnio je ovaj profesor, koji je potom pozvao još dve kasirke, menadžera i ženu koja radi na delikatesu i krenuo da im crta kako izgleda ovaj geometrijski oblik.

– Napravio sam manji zastoj i mnoge mušterije su negodovale, ali mislim da sam im pružio važnu lekciju da se ubuduće ne sramote. Najavio sam i da ću lično pisati menadžmentu “Imleka” i tražiti da na pakovanju napišu “Važna napomena: Ovaj jogurt nije trouglastig već tetraedalnog oblika” – kaže ovaj profesor i napominje da je poslednji put ovoliko bio izbačen iz takta kada je u knjižari jedan mladić tražio svesku na kockice.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments