U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 135 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih je samo šest  iz drugih gradova, a svi ostali iz Braničevskog okruga. Većina je pozitivna na kovid 19.

Kod sedam zdravstvenih radnika Opšte bolnice Požarevac potvrđen je koronavirus, od kojih su tri hospitalizovana,a ostali su u kućnoj izolaciji. Još dvoje njih čeka rezultate testiranja i nalaze se u samoizolaciji.

Tokom vikenda bilo je 20 novih prijema i osam otpusta.

Na respiratorima su trenutno četiri pacijenta. Skoro stotinu hospitalizovanih priključeno je na kiseonik, sva kiseonična mesta su zauzeta.

Sve ovo govori da je u požarevačkoj kovid bolnici i dalje evidentna teška klinička slika kod pacijenata. Već prilikom prijema većina njih ima teške simptome.

I dalje je evidentno opuštanje građana, naročito u danima vikenda kada su sva okolna izletišta i kupališta puna, a mere zaštite retko ko poštuje. Iz požarevačke bolnice ističu da je to nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada koronavirus odnosi živote za koje se naši zdravstveni radnici svakodnevno bore.

Zato apelujemo na sve građane da se uzdržavaju od okupljanja na mestima gde je veći broj ljudi, te da izbegavaju bliže kontakte. Poštujte mere zaštite, sačuvajte svoje i tuđe zdravlje!

U „zelenoj zoni“ Opšte bolnice Požarevac nalazi se 117 pacijenata.

 

 

1 1 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments