Prema vremenskoj prognozi RHMZ-a, danas nas na teritoriji Srbije očekuje pravi letnji dan.

Četvrtak nam donosi sunčano i toplo vreme uz jugoistočni slab i umeren vetar. Najniža temperatura od 14 do 22 °C, a najviša dnevna od 32 do 35 °C. Upravo će Požarevac biti taj gde će današnja dnevna temperatura dostići 35. podeok.

Prema prognozama meteorologa, pravo tropsko vreme zasdržaće se do kraja ove nedelje, a već od sledeće sledi nagli pad temperature.

Sutra nas takođe čeka sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće i slab i umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od 14 do 21 °C, a najviša dnevna od 32 do 35 °C. U našem gradu će biti svežije za stepen u odnosu na današnji dan, odnosno maksimalna dnevna temperatura kretaće se oko 34 stepena Celzijusa.

Vikend pred nama biće takođe veoma topao. Subota će biti pretežno sunčana i veoma topla. Posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća je kratkotrajna kiša, ili pljusak sa grmljavinom, uglavnom u brdovito-planinskim predelima. Vetar slab, jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 21 °C, a najviša dnevna od 30 do 34 °C. U Požarevcu temperatura nastavlja da pada za jedan stepen, te nas tako prvog dana vikenda u Beogradu očekuje najviša temperatura od 33 °C.

Pad temperature za 10 stepeni

Ovako letnje vreme nastaviće se do utorka (03. septembra) kada će biti sunčano i toplo, uz najvišu temperaturu između 30 i 34 °C. U utorak uveče na severozapadu, a zatim i u ostalim krajevima zemlje dolazi do naoblačenja i osveženja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prema sadašnjim predviđanjima, od srede temperatura naglo pada pa će tako 4. septembra i 05. septembra biti svežije za 7 do 10 stepeni Celzijusa, sa mestimičnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde je moguća i nepogoda. Ovom epizodom završava se letnje vreme u Srbiji, a zatim se očekuje umereno toplo vreme.

Leto toplije od proseka

Leto na izmaku bilo je toplije od proseka, ali se nisu ostvarili katastofični scenariji nekih meteo službi, nije bilo izrazito ekstremnih vrućina. Najviša izmerena temperatura bila je 38 stepeni Celzijusa, a broj dana sa temperaturom jednakom, ili višom, od 35 stepeni bio je oko i malo ispod proseka.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments