Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su A. S. (1977), bivše odgovorno lice Polјoprivredne savetodavne stručne službe Požarevac, D. R. (1985), odgovorno lice preduzeća „Zlatni klas“ doo Požarevac i P. J. (1976), odgovorno lice registrovanog polјoprivrednog gazdinstva kao i preduzeća „Berni“ doo Batuša.

Sumnja se da je A. S. iskoristivši službeni položaj, u periodu od 2017. do 2018. godine, dao 57.621 kilograma pšenice i 44.280 kilograma suncokreta uzgajanih na obradivim površinama koje je koristila Polјoprivredna savetodavna stručna služba u otkup preduzeću „Zlatni klas“ doo Požarevac.

Zatim je, kako se sumnja, osumnjičeni D. R. sačinjavao fiktivnu dokumentaciju da ovi polјoprivredni proizvodi potiču od fizičkih lica – vlasnika registrovanih polјoprivrednih gazdinstava.

D. R. se sumnjiči da je na osnovu te dokumentacije izvršio plaćanje pomenutim polјoprivrednim gazdinstvima u ukupnom iznosu od oko 2.254.000 dinara na račune kod poslovnih banaka. Vlasnici gazdinstava su taj novac podigli sa svojih računa i direktno ili preko posrednika P. J. ga vratili A. S.

Na ovaj način A. S. je ostvario protivpravnu imovinsku korist za sebe oštetivši Polјoprivrednu savetodavnu stručnu službu Požarevac .

Osumnjičenima je po nalogu nadležnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments