U jeku globalne pandemije korona virusa, kada je skoro čitavo stanovništvo u kućnim izolacijama i karantinu, malo ko razmišlja o putovanjima, letovanjima i odlasku na neku destinaciju gde je sve podređeno uživanju.

Međutim, to nije pravi način razmišljanja, jer kakva god da je aktuelna situacija, život će se pre ili kasnije nastaviti i vratiti u normalu, stoga bi trebalo mislima dati pozitivan tok. 

Ništa ne traje beskonačno, zato morate imati na umu da će i prenošenju korona virusa doći kraj, te da će ljudi morati da nastave tamo gde su stali. Posle perioda stresa, nervoze i tenzije kojima ste izloženi, sigurno je da vas ništa ne bi moglo bolje opustiti nego uživanje u nekom letovalištu, na prekrasnim plažama, dok ispijate koktele i uživate u zvucima talasa. 

Ne odustajte od te ideje za 2020. godinu, jer vam dajemo nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da budete optimistični i da verujete da ćete i ove godine uživati u čarima mora i letovanja. 

#1 Omiljena destinacija srpskih turista je blaže pogođena epidemijom

Već godinama unazad Grčka je omiljena destinacija srpskih turista, koji svake godine tokom čitavog leta u ogromnom broju posećuju njene plaže i prekrasna ostrva od kojih zastaje dah. Svako ko je jednom otišao u Grčku, poželeo je tamo i da se vrati, jer turistička ponuda i sav potencijal nikada ne razočaraju. 

Verujte da vas neće izneveriti ni ove godine. S obzirom na to da se čini da je epidemiološka situacija u ovoj mediteranskoj zemlji realtivno pod kontrolom i da nema naglih skokova povećanja obolelih, Grčka je izbor mnogih za leto 2020, te stoga budite i vi među njima. 

Pogledajte već sada dostupne aranžmane za letovanje u Grčkoj i optimistično planirajte kako bi trebalo da izgleda vaše letovanje u ovoj zemlji. Neka vaš izbor budu jul, avgust ili septembar, s obzirom na to da je tada pik sezone i da je gotovo sigurno da će Grčka učiniti sve što je u njenoj moći da njen turizam, kao osnovna privredna grana, opstane i bude podjednako dobar kao i prethodnih godina.

Tri razloga zbog kojih možete da se nadate letovanju ove godine 34148

#2 Indicije da visoke temperature i UV zraci zaustavljaju virus

Još uvek nije dovoljno istraženo i ne može se sa sigurnošću govoriti o ovome, ali višegodišnja iskustva sa sličnim virusima kapljičnog tipa, govore u prilog tome da se prenošenje virusa znatno umanjuje dolaskom toplijeg vremena. Visoke temperature, od preko 25 stepeni, su se pokazale kao efikasne u sprečavanju širenja drugih virusa, a da li će to biti slučaj i sa korona virusom ostaje nam da vidimo. 

S druge strane, rađena su određena istraživanja na temu UV zraka i virusa, pa se veruje da određeni stepen UV zračenja može biti poguban po svaki virus, pa čak i po ozloglašeni korona virus. Zato optimistično čekajte leto u svojim domovima i nadajte se da će se ova očekivanja ispostaviti kao tačna, te da ćete i ovog leta imati priliku da uživate na svom omiljenom letovalištu. 

#3 Procene stručnjaka o kraju pandemije do leta

Kao što smo već pomenuli ranije, ništa ne može da traje beskonačno, odnosno sve ima svoj početak i kraj, pa tako i epidemija korona virusa, tj. Covid-19 virusa. Brojni stručnjaci saglasni su da će epidemija najverovatnije svoj kraj imati pred početak leta, bar kada je reč o evropskom kontinetnu. 

S obzirom na to da je u pitanju sasvim nov virus i da se ne zna mnogo o njemu, iskustva koja dolaze iz Kine, zemlje koju je prvo pogodila epidemija i zemlje koja se prva i izborila sa njom, pokazuju da je period trajanja virusa na nekom području između tri i četiri meseca

Naravno, mnogo faktora bi trebalo uzeti u obzir, posebno gvozdenu discpilinu kineskog naroda, koji su strogim poštovanjem mera uspeli da relativno brzo izađu na kraj sa ovom pošasti. Međutim, u skladu s tim, mnogi stručnjaci veruju da bi i u Evropi situacija mogla da se stavi pod kontrolu do kraja juna, znajući da je februar bio mesec kada je sve počelo na starom kontinentu. 

U životu bi uvek trebalo biti optimista i truditi se da pozitivne i vedre misli nadvladaju sve one loše koje mogu da pokvare raspoloženje i utiču na to da se osećate loše. Ma koliko da je nepredvidiva i nezgodna situacija, verovanje u najbolji mogući kraj jedina je opcija koja može da vas održi. Zato, neka odlazak na letovanje 2020. godine bude na vašem spisku želja i planova, jer kao što vidite postoje realni razlozi zbog kojih tako nešto i možete da očekujete.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments