Ukidanjem vanrednog stanja, Dom zdravlja u Požarevcu dobio je instrukcije od nadležnog ministarstva da nastavi sa normalnim načinom rada koji je ranije važio. Rad službi se organizuje po redovnom rasporedu.

COVID ambulanta, koja se sada nalazi na prostoru službe opšte medicine u Domu zdravlja Požarevac radiće od 9 do 17h, a uzorkovanje će se vršiti do 12h.

Po rečima dr Snežane Stojković, direktorke požarevačkog Doma zdravlja, Ministarstvo zdravlja republike Srbije prepoznalo je organizovan i dobro sproveden režim rada tokom vanrednog stanja s obzirom da nije bilo zaraženih zdravstvenih radnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi u Požarevcu, kao ni u kostolačkom ogranku:

Ministarstvo zdravlja republike Srbije, sagledalo je naš rad kao uspešan i blagovremeno nam dostavlja instrukcije o daljem radu. S tim u vezi, Ministarstvo je, uz pomoć Evropske unije, obezbedilo za našu ustanovu trijažni kontejner, vrednosti oko 5000 evra, čija oprema stiže danas. Po njenoj ugradnji, u kontejner će biti prebačena COVID ambulanta, tako da će prostor namenjen opštoj praksi biti ponovo u staroj funkciji.“, rekla je za naš portal dr Stojković.