41. Međunarodni beogradski sajam turizma održava se od 21. do 24. februara, Turistička organizacija Grada Požarevca tradicionalno će uzeti učešće i predstaviti svoje turističke potencijale, rekao je Vasilije Baldić zamenik direktora TO Grada Požarevca.

Turistička organizacija Grada Požarevca na 41. međunarodnom sajamu turizma u Beogradu 15104

Posetioce očekuje zanimljiva prezentacija koja će biti organizovana u petak 22. februara, sa početkom u 12 sati. Turistička organizacija Grada Požarevca predstaviće svoje potencijale a akcenat će biti na Ljubičevskim konjičkim igrama koje su u prošloj godini za celokupnu organizaciju dobile nagradu „Turistički cvet“ . Pored Ljubičevskih konjičkih igara biće predstavljene i ostale destinacije, Viminacijum sa svim svojim sadržajima kao i Carski šator, nalik onome u kome je 21. jula 1718. godine potpisan čuveni Požarevački mir.

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, najavila je iznenađenja na prostoru u hali 4 gde će TOS izlagati, kao što su multimedijalna soba, kviz sa vrednim nagradama i kreativne radionice.

Turistička organizacija Grada Požarevca na 41. međunarodnom sajamu turizma u Beogradu 15104

U vreme Sajma turizma u Srbiji će boraviti i bugarska ministarka turizma Nikolina Angelkova koja će sa Rasimom Ljajićem, potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom turizma potpisati sporazume o saradnji.

Bugarsku, koja je zemlja partner ovogodišnjeg sajma, za godinu dana poseti 9,3 miliona turista a od toga je 421 hiljada srpskih turista, dok u Srbiju stigne 471 hiljada bugarskih turista, rekao je ambasador Bugarske Radko Vlajkov, naglasivši da se radi o zemljama koje imaju mnogo sličnosti i da postoji potencijal za dalji razvoj saradnje.

Srbi u Bugarsku, koja kroz turizam ostvari 12 odsto bruto nacionalnog dohotka, idu na more i na skijanje, a ambasador smatra da pored kulturno-istorijskog turizma, Bugarska može da ponudi i velnes turizam, omladinski i ekstremni turizam.

Na sajmu suvenira biće prisutno 30 izlagača, a posebno se vodilo računa da svaki suvenir bude i napravljen u Srbiji.

Na Sajmu vina predstaviće se 181 izlagač iz 10 država – po prvi put iz Turske i Austrije, dok će na Sajmu hotelijerske i ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA učestvovati 71 kompanija iz oblasti proizvodnje i distribucije najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela.

Radno vreme sajmova:

ČET-SUB, 21-23. februar: 10:00 – 19:00
NED, 24. februar 10:00 – 18:00

Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 400 RSD, grupna ulaznica 300 RSD, grupna ulaznica za đake i studente 300 RSD
Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 1500 RSD

Parking: 200 RSD po satu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments