Epidemiloška situacija danas diktira gotovo kompletan društveni život, a pre svega utiče na sve one društvene aktivnosti koje podrazumevaju veća okupljanja ljudi. Koliko korona „pogađa“ turizam u zemlji i svetu svedoci smo svakoga dana jer se situacija tako i menja, gotovo na dnevnom nivou. Datumi se pomeraju, putovanja i manifestacije otkazuju.

To je slučaj i sa Turističkom organizacijom grada Požarevca. Od Festivala cveća do danas, gotovo da su sve manifestacije pomerene ili otkazane. Budućnost zavisi od preporuka, pre svega, Ministarstva zdravlja i svih relevantnih subjekata.

„Somovijada“ u selu Brežane i „Dubravički kotlić“ odloženi su iz drugih razloga – poplava, i odložene su do daljeg.

Zbog broja učesnika otkazana je i manifestacija „Boj na Prugovu“ koja je trebala da se održi proteklog vikenda.

Za sada je sigurno da će se u nedelju, 12. jula, održati „Gulašijada“ u selu Kasidol pod pretpostavkom da tamo neće biti previše posetilaca.

I kao služba i kao javna ustanova, Turistička organizacija grada Požarevca prati epidemiološku situaciju, pa su tako preduzete sve mere kada su u pitanju zaposleni, nose se maske i postoji dezobarijera.

Ono što sve najviše interesuje, jeste da li će biti održane ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre. Turistička organizacija grada Požarevca se pasivno priprema za ovu veliku i značajnu manifestaciju kao da će se održati.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments