Više javno tužilaštvo u Požarevcu naložilo je kolegama iz Osnovnog tužilaštva u Petrovcu na Mlavi da zatraže reobdukciju tela mrtvorođene bebe iz Ranovca, koja će se obaviti na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Kako prenose mediji, obdukcija je naložena kako bi se utvrdilo da li je mrtvorođena beba dete Džesike Floranović (23) iz Ranovca, koja je navela da sumnja da njeno dete nije mrtvo.

Naime, roditeljima bebe saopšteno da je njihovo dete 28. decembra rođeno mrtvo, a telo im nije predato uz obrazloženje da je ono medicinski otpad i, kao takav, ne predaje se roditeljima.

Nakon toga, oni su javno istupili i izneli sumnje o ishodu porođaja, jer su tvrdili da je trudnoća bila uredna. Takođe, izrazili su sumnju i u identitet tela bebe koje je ocu pokazano u kapeli petrovačke bolnice. U saradnji sa Udruženjem „Za istinu i pravdu o bebama“, oni su podneli i krivične prijave, zbog čega je ceo slučaj preuzelo tužilaštvo.

 Zbog sumnji roditelja naložena je reobdukcija tela bebe. Biće obavljeno DNK veštačenje koje će uporediti DNK profile deteta i roditelja i utvrditi se da li su oni biološki roditelji bebe. Tako će se nesporno razjasniti da li ima potrebe za pokretanjem istrage ili ne – kaže izvor koji je upoznat sa slučajem.

On dodaje da je telo bebe bilo u požarevačkoj bolnici, međutim da je danas u toku dana ono prebačeno na Institut za sudsku medicinu.

Autor Blic

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Crna Trava se javlja
15/01/2020 01:34

DNK, šta tu više treba da se priča!