Uskrs, koji ove godine po pravoslavnom kalendaru pada 19. aprila, kako stvari stoje, dočekaćemo uz kišne dane. Prema prognozi, čak pola aprila će biti kišni dani. U Požarevcu i okolini, temperature će se kretati od 8 do 20 stepeni.

Nakon zahlađenja juče i danas, kreće stabilizacija vremena, od četvrtka suvo, a od petka nam se vraća prolećna temperatura. Pošto će jutra biti vedra i hladna, do subote postoji opasnost od jutarnjih mrazeva, što u ovom periodu godine može da izazove štete na poljoprivrednim imanjima, pa su neophodne adekvatne mere zaštite. U petak se očekuje oko 15 stepeni, kao i za vikend. Sledeća nedelja doneće nam temperature i više od 20 stepeni. Od petka toplije sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo.

Narednih deset dana očekuje nas suvo i prosečno toplo vreme za ovo doba godine. Jaka košava, počinje da duva od nedelje, ali neće biti hladna.

Stabilno i toplo vreme trebalo bi da se zadrži sve do polovine aprila, kada će doći do pada temperature i za desetak stepeni, pa će se kretati od 7 do 12 stepeni.

Za Uskrs, nas očekuju padavine. Očekuje se temperatura od 9 do 20. stepeni. Do kraja aprila predviđa se da će biti toplo vreme, ali sa padavinama, kao i vetrovitim danima.

Poljoprivrednim proizvođačima preporučuje se da zaštite osetljive poljoprivredne kulture od štetnog uticaja niske temperature vazduha.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments