Last updated on 25 априла, 2020 at 08:02 am

Trenutna epidemiološka situacija u Braničevskom okrugu je stabilna i pod kontrolom,kao što je bilo i do sada, pogotovo ako se uzme u obzir da je broj stanovnika veliki, da ima 8 opština i veliki broj povratnika iz inostranstva (oko 1500).  Tri opštine još uvek „odolevaju“ koronavirusu a to su Kučevo, Golubac i Malo Crniće. U opštini  Veliko Gradište registrovan je samo jedan slučaj i to je osoba koja je izlečena. U opštini Žabari do danas su registrovana 2 slučaja, od kojih je jedna osoba izlečena. U Petrovcu na Mlavi i dalje je registrovan samo jedan slučaj zdravstvenog radnika koji se nalazi u privremenoj bolnici . Za svo vreme epidemije na teritoriji grada Požarevca registrovana su 23 slučaja zaraze, od čega su, posle dva negativna uzorka, 2 osobe izlečene. Ostali se nalaze u COVID bolnicama.

Na teritoriji Podunavskog okruga stanje vezano za obolevanje od korona virusa na današnji dan jeste da ima ukupno 149 registrovanih slučajeva. U Velikoj Plani potvrđeno je 5 obolelih, a na teritoriji opštine Smederevska Palanka potvrđeno je 48 . U tom mestu postoji žarište u bolnici „Stefan Visoki“, odakle su svi pozitivni smešteni u privremene bolnice i situacija je pod kontrolom. U Smederevu je potvđeno 96 slučajeva. U Domu za stara lica među zaposlenima potvđeno je 11 obolelih, a među korisnicima 65.

„Inače, Zavod za javno zdravlje je u svakodnevnim kontaktima sa policijom i lokalnim samoupravama i njihovim Štabovima za vanredne situacije i sa svim drugim subjektima koji su uključeni u aktivnosti vezane za sprečavanje širenja virusa. Situacija je pod kontrolom“ , ističe direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu Ana Jovanović.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments