Po rečima Ane Jovanović, direktorke Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, trenutna epidemiološka situacija vezana za COVID 19 na teritoriji Braničevskog okruga je stabilna i pod kontrolom. Na teritoriji grada Požarevca pozitivne su 23 osobe. Od ovog broja 1 je zdravstveni radnik koji se nalazi u banji kao privremenoj bolnici, a 2 osobe su za sada izlečene. U Petrovcu na Mlavi, inficirane su 2 osobe od kojih jedna zdravstveni radnik i nalazi se u privrmemenoj bolnici.  U Žabarima je jedna pozitivna osoba izlečena, kao i u Velikom Gradištu. Korona je „stigla“ i u Žagubicu gde je zaražena jedna osoba koja je u beogradskoj bolnici. Dakle, ukupno 28 pozitivnih lica na području Braničevskog okruga, od toga 2 zdravstvena radnika.

Mnogo teža jeste situacija u Podunavskom okrugu gde je zabeleženo 144 pozitivnih uzoraka. Od toga, u gradu Smederevu 94 gde je u skladu sa situacijom u domu za stare od do sada tesiranih 180 uzoraka, 6 zdravstvenih radnika pozitivno kao i 5 negovateljica. Testirano je 136 korisnika od kojih je za sada 65 pozitivno na COVID 19. Od ovog broja, 32 osobe su smeštene u bolnice u Beogradu. U samom gradu Smederevu, van situacije u Domu za stara lica, zaraženo je 18 lica. U opštini Velika Plana i dalje je 5 inficiranih, dok je u Smederevskoj Palanci registrovano 45 pozitivnih (15 zdravstvenih radnika).

Zaključno se jučerašnjim danom uzeto je 915 uzoraka za oba okruga.

Što se tiče ostalih Domova za stara lica i lica ometena u razvoju, u oba okruga epidemiološka situacija je pod kontrolom. Do sada uzeti uzorci su negativni.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments