U Kobilju: Šesti „Ilindanski dani“

Kultura Malo Crniće Vesti

U naselju Kobilje u opštini Malo Crniće održani su šesti po redu „Ilindanski dani“. Crkvena opština Kobilje na čelu sa sveštenikom Daliborom Petrovićem, na ovaj veliki blagdan, dan Svetog proroka Ilije, svake godine organizuje ovu manifestaciju.

I ove dve 2019. godine meštani i gosti uživali su u bogatom kulturno-umetničkom programu u kome je bilo zastupljeno mnoštvo narodnih igara i pesama u duhu naše narodne tradicije i folklora.

Foto: Radica Pavlović

U programu su učestvovali: vokalna solistkinja Anastasija Petrović, učenica petog razreda Osnovne škole iz Kobilje, Darko i David Lazarević – solo harmonika; Trujić Dragiša iz Manastirice – solo frula i Dejan Paunović, solo – frula, KUD iz Manastirice, Poljane, Bubušinca i Starčeva.

Foto: Radica Pavlović

Prvo mesto osvojio je KUD „Mladost“ iz Poljane, igrama iz okoline Pčinje. Drugo mesto pripalo je KUD-u „Jovica Janković – Turku“ iz Manastirice, treće mesto KUD-u „Bubušinac“ iz Bubušinca, a četvrto i peto mesto KUD-u „Braća Trajić“ iz Starčeva.

Foto: Radica Pavlović

Žiri ovogodišnje manifestacije bio je u sastavu: Ilija Popović, Radica Nikolić Pavlović, Toplica Đorđević i Mališa Antonijević.

Autor: D.B.Radulović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *