Cilj projekta je da se što veći broj dece bavi fudbalom i sportom i ima punu podršku gradske opštine Kostolac.

U Kostolcu uspešno radi omladinsko pionirska škola fudbala OPK "RUDAR 1933" 37775

„Gradska opština Kostolac prepoznala je značaj otvaranja ove škole koja je značajana za rad mladih kao i sam razvoj omlazdinskog sporta kod nas. Fudbal je danas sport broj jedan i zato se i zalažemo za razvoj fudbala u Kostolcu.

Imamo 200 do 300 dečaka koji treniraju fudbal, imamo 3-4 školovana trenera sa licencom, važno je da „Rudar“ igra kvalitetnu ligu Zapadne Srbije, a odatle proizilaze igrači za prvi tim. To je recept za sve sportove. Svi klubovi u Kostolcu – oslonite se na našu decu iz Kostolca i okoline. Zahvaljujući vama kadetima Rudar će se ponovo naći na mapi fudbalskog regiona Zapadne Srbije sa klubovima poput Radničkog iz Kragujevca, Mladosti iz Lučana, Loznice, Novog Pazara, Šumadije, Jedinstva iz Uba , Javora, Metalca.

Za jedan kratak vremenski period uspeli smo da se kadetska ekipa Rudara plasira u Prvu kvalitetnu ligu Zapadne Srbije. Zahvaljujući fudbalerima, trenerima, upravi, roditeljima, uz dobru organizaciju rada rezultat je došao sam po sebi.

Gradska opština Kostolac nastaviće da podržava rad svih klubova jer su oni budućnost Kostolca, Požarevca i čitavog Braničevskog okruga.“, rekao je danas Serdžo Krstanoski, član privremenog organa gradske opštine Kostolac.

U Kostolcu uspešno radi omladinsko pionirska škola fudbala OPK "RUDAR 1933" 37775

Bojan Pavlović, predsednik OPK „Rudar 1933“ Kostolac govorio je ovom prilikom o postignutim uspesima:

„Tim kadeta se takmičio u Drugoj Podunavsko- šumadijskoj kadetskoj ligi. Postigao je veliki uspeh za veoma kratko vreme i tim povod zahvaljujem na velikom trudu svim trenerima i igračima a, takođe, i rukovodstvu gradske opštine Kostolac koja je prepoznala vrednost i potrebu da podrži ovu sportsku priču. Zahvaljujem i svima koji su pomogli da bi ova priča opstala- sindikati elektrane, kopova, Autotransporta, Prima i nekih lokalnih firmi.“

U Kostolcu uspešno radi omladinsko pionirska škola fudbala OPK "RUDAR 1933" 37775

Trener kadeta Miša Mušić rekao je da je iza njih naporna godina i rad ali smatra da su više nego zasluženo ušli u viši rang. Na to je, po njegovim rečima, uticao niz faktora,a najveći teret podnela su deca. On je ovom prilikom zahvalio i pojedincima Bojanu Pavloviću, predsedniku omladinskog pogona kluba, Slađanu Bogdanoviću, sportskom direktoru kluba i Slaviši Đuroviću, treneru.

 

 

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments